ایتنا - اخترشناسان میگویند مجموعهای از ابرخوشههای کهکشانی غولپیکر را کشف کردهاند و به گفته آنها، شگفتانگیزترین نمونه این ۶۶۲ ابرخوشه جدید با نام ایناستو ۳ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد.
کشف ابرخوشهای کهکشانی با جرم ۲۶ کوادریلیون برابر خورشید
6 فروردين 1403 ساعت 0:41
ایتنا - اخترشناسان میگویند مجموعهای از ابرخوشههای کهکشانی غولپیکر را کشف کردهاند و به گفته آنها، شگفتانگیزترین نمونه این ۶۶۲ ابرخوشه جدید با نام ایناستو ۳ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد.
این ابرخوشه خاص به افتخار اخترفیزیکدان استونیایی، یان ایناستو، یکی از کاشفان پیچیدگیهای ابرخوشهای (Supercluster complex) و دیوارهای عظیم گیتی، نامگذاری شده است.
وبسایت اسپیس با انتشار گزارشی در این زمینه نوشت، اندازه و جرم ابرخوشه ایناستو خیرهکننده است. دانشمندان میگویند جرم این ابرخوشه ۲۶ کوادریلیون برابر خورشید (یعنی ۲۶ و به دنبال آن ۱۵ تا صفر) است. این ابرخوشه به قدری عظیم است که ۳۶۰میلیون سال طول می کشد تا یک سیگنال نوری از یک سوی آن به سوی دیگر برسد.
این یافتهها میتوانند به دانشمندان کمک کند تا درک و شناخت بهتری از نحوه جمع شدن این مجموعههای عظیم در کنار هم داشته باشند. این کشف همچنین میتواند به یافتن پاسخ برای پرسشهایی درباره ماده تاریک و انرژی تاریک کمک کند.
دانشمندان، به سرپرستی ستارهشناسان رصدخانه تارتو، توانستند میانگین جرم و اندازه این ابرخوشه را به روش جالبی محاسبه کنند. بهگفته آنها جرم معمول یک ابرخوشه در این مجموعه حدود ۶ کوادریلیون برابر اجرام منظومه شمسی است، در حالی که ابعاد معمولی یک ابرخوشه حدود ۲۰۰ میلیون سال نوری است. برای درک این موضوع کافی است در نظر بگیریم که یک ابرخوشه معمولی حدود ۲۰۰۰ برابر از کهکشان راه شیری بزرگتر است.
اما درمورد جرم شاید بتوان اینگونه توضیح داد: اگر خورشید را همجرم با یک توپ گلف در نظر بگیریم، جرم یکی از این ابرخوشهها با قله اورست برابر خواهد بود.
این تیم تحقیقاتی حین کاوش درباره ویژگیهای این ابرخوشهها دریافت که خوشههای کهکشانی در این ابرخوشهها از خوشههای خارج از آنها سنگینترند.
کد مطلب: 78141
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/78141/کشف-ابرخوشه-ای-کهکشانی-جرم-۲۶-کوادریلیون-برابر-خورشید