۰
plusresetminus
دوشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۴:۳۰

دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند

ایتنا - به گفته محققان، واکسن‌های تک‌دوز مبتنی بر ژنتیک برای آنفولانزا و کووید می‌توانند مؤثرتر و آسان‌تر از واکسن‌های فعلی ساخته شوند. این واکسن‌های جدید ویروس‌ها را با استفاده از پاسخی متفاوت به عفونت، هدف قرار می‌دهند.
دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند

این واکسن جدید به جای آموزش به سیستم ایمنی برای ایجاد آنتی بادی برای مبارزه با یک ویروس خاص، در عوض به بدن یاد می‌دهد که پروتئین‌های RNA سیگنال‌دهنده کوچکی ایجاد کند که انتشار ویروسی مضر را متوقف می‌کند. محققان استدلال می‌کنند که این رویکرد جدید می‌تواند توسعه فعلی واکسن را متحول کند.
این واکسن‌های تقویت‌کننده RNA باید در برابر همه سویه‌های یک ویروس خاص مؤثر باشند.

به گزارش ایتنا، رونگ های، محقق ویروس شناس دانشگاه کالیفرنیا گفت: «آنچه که می‌خواهم در مورد این استراتژی واکسن تأکید کنم این است که گسترده است. این استراتژِ به طور گسترده برای هر تعدادی از ویروس قابل استفاده است، در برابر هر نوع ویروس موثر است و برای طیف گسترده‌ای از مردم بی‌خطر است. این واکسن می‌تواند واکسنی جهانی باشد که دنبال آن بوده‌ایم.»

به طور سنتی، واکسن‌ها از ویروس مرده یا زنده تغییر یافته برای تحریک پاسخ ایمنی بدن استفاده می‌کنند. این پاسخ ایمنی به بدن می‌آموزد که چگونه میکروب را بشناسد و آنتی‌بادی‌هایی تولید کند که آن میکروب را هدف قرار داده و از بین ببرد. واکسن جدید از یک نسخه زنده و اصلاح‌شده ویروس استفاده می‌کند، اما متکی به پاسخ ایمنی سنتی بدن که باعث ایجاد آنتی‌بادی‌ها می‌شود، نیست. این واکسن‌ها به بدن یاد می‌دهند که با استفاده از پروتئین‌های سیگنال‌دهنده RNA هدف، در تکثیر ویروسی دخالت کند.

محقق شوئی دینگ، استاد میکروبیولوژی در دانشگاه کالیفرنیا توضیح داد که همگی این پاسخ طبیعی به عفونت را دارند، اما ویروس‌ها می‌توانند پروتئین‌هایی تولید کنند که پاسخ RNA بدن را مسدود می‌کند. واکسن جدید به بدن می‌آموزد که چگونه این دفاع ویروسی را دور بزند.

ویروس‌ها ممکن است در مناطقی که توسط واکسن‌های سنتی هدف قرار نمی‌گیرند جهش پیدا کنند. با این حال، محققین کل ژنوم آنها را با هزاران RNA کوچک هدف قرار می‌دهند که نتوانند از این موضوع فرار کنند.

به گفته محققان دانشگاه ریورساید کالیفرنیا، ایالات متحده پتنتی در مورد فناوری جدید واکسن RNA صادر کرده است. این واکسن به نوزادانی که نمی‌توانند واکسن‌های فعلی را دریافت کنند، و همچنین بیماران با ضعف سیستم ایمنی کمک خواهد کرد. دینگ گفت: «به همین دلیل است که قدم بعدی ما استفاده از همین مفهوم برای تولید واکسن آنفولانزا است تا بتوان از نوزادان محافظت کرد. اگر  موفق شویم، نوزادان دیگر مجبور نخواهند بود به آنتی‌بادی‌های مادرشان وابسته باشند.».

محققان خاطرنشان کردند که در نهایت، این استراتژی می تواند برای تعمیم واکسن برای هر تعداد ویروس استفاده شود. چندین پاتوژن شناخته شده انسانی وجود دارد. دانگ، سارس، کووید. همه آنها عملکردهای ویروسی مشابهی دارند که می‌توانند توسط این فناوری مورد هدف قرار بگیرد.
کد مطلب: 78528
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ