ایتنا - آژانس فضایی اروپا عکسی را منتشر کرد که توسط فضاپیمای مارس اکسپرس گرفته شده و نشان میدهد آثار واضحی از پدیده «عنکبوت» در سراسر منطقه قطبی جنوبی مریخ پخش شده است.
حقیقت این است که آنها چیزی نیستند که در تصویر دیده میشوند، بلکه این طیفها زمانی تشکیل میشوند که نور خورشید بهاری بر روی لایههای دیاکسیدکربن رسوبشده در ماههای تاریک زمستانی میافتد.
آژانس فضایی اروپا در وبسایت خود توضیح میدهد: نور خورشید باعث میشود یخ دیاکسیدکربن در پایین لایه به گاز تبدیل شود، که شکل فوارههای بلند، قبل از اینکه دوباره بیفتد و روی پشتبام بنشیند، انباشته شده و به یخ بالایی نفوذ میکند.
این باعث ایجاد لکههای تاریک با عرض ۴۵ متر تا ۱ کیلومتر میشود. همین فرآیند الگوهای متمایز «عنکبوت شکل» را ایجاد میکند که در زیر یخ حک شدهاند.
نقاط تاریکی را میتوان در حومه بخشی از مریخ به نام شهر اینکاها مشاهده کرد. دلیل این نام این است که «شبکه خطی و تقریباً هندسی تپهها» یادآور خرابههای اینکاها است.
شهر اینکاها که رسما با نام Angustus Labyrinthus شناخته میشود، در سال ۱۹۷۲ میلادی توسط کاوشگر مارینر ۹ ناسا کشف شد.
آژانس میگوید: «ما هنوز مطمئن نیستیم که شهر اینکاها دقیقاً چگونه شکل گرفته است. تپههای ماسهای ممکن است در طول زمان به سنگ تبدیل شوند. شاید مواد از میان ورقههای شکسته سنگ مریخ نفوذ کرده باشند و یا تپهها ممکن است ساختارهای دندانهدار مرتبط با یخچالهای طبیعی باشند.