ابتلای بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به کووید طولانی
ایتنا - بر اساس یک مطالعه جدید، از زمان شیوع پاندمی کرونا بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از "لانگ کووید" رنج میبرند. لانگ کووید یا کووید مستمر میتواند منجر به خستگی شدید، اختلالات ریتم قلب و مشکلات تمرکز شود.
بر اساس یک مطالعه جدید، از زمان شیوع پاندمی کرونا بیش از ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از "لانگ کووید" رنج میبرند.
بسیاری از کسانی که به بیماری کووید ۱۹ دچار شدهاند، تا مدتها پس از بهبود همچنان از عوارض این بیماری رنج میبرند. مجموعه این عوارض را عوارض پساکرونا، پُست کووید، کووید مستمر و یا لانگ کووید مینامند.
دانشمندان آمریکایی در مجله تخصصی Nature Medicine گزارش دادند اولین بیماران پس از ابتلا به ویروس SARS-CoV-2 در مااه مارس ۲۰۲۰ از مشکلات طولانیمدت سلامتی خود خبر دادهاند.
در سال ۲۰۲۰ حدود ۶۵ میلیون نفر در جهان به "لانگ کووید" یا کووید مستمر مبتلا بودند. این رقم ولی در سال ۲۰۲۱ از مرز ۲۱۱ میلیون نفر گذشت. در سال ۲۰۲۲ تعداد مبتلایان تا ۳۳۷ میلیون نفر افزایش یافت و در سال گذشته هم این رقم به ۴۰۹ میلیون نفر رسید.
در گزارش به این موضوع هم اشاره شده افرادی که پس از اولین موارد ابتلا به ویروس SARS-CoV-2 به سندرم لانگ کووید مبتلا نشدهاند، همچنان در معرض خطر ابتلا به آن قرار دارند.
بر اساس یافتههای جدید ولی واکسیناسیون علیه کرونا میتواند خطر ابتلا به کووید مستمر را در بزرگسالان بین ۱۵ تا ۷۰ درصد کاهش دهد.
بروز عوارض پساکرونا در بیماران بسیار متفاوت بوده است. اغلب، پزشکان این بیماری مزمن طولانی مدت را به درستی تشخیص نمیدهند و به همین دلیل شکایات بیمار، برای نمونه خستگی مفرط را جدی نمیگیرند.
لانگ کووید میتواند منجر به خستگی شدید، اختلالات ریتم قلب و مشکلات تمرکز شود.