ایتنا - در دنیای اخترشناسی، کشف سیارات فراخورشیدی (یعنی سیاراتی که خارج از منظومه شمسی ما قرار دارند) از بزرگترین دستاوردها به شمار میرود.
اکتشافات شگفتانگیز دربارهٔ سیارات فراخورشیدی
سايت خبری ايتنا , 11 شهريور 1403 ساعت 4:43
ایتنا - در دنیای اخترشناسی، کشف سیارات فراخورشیدی (یعنی سیاراتی که خارج از منظومه شمسی ما قرار دارند) از بزرگترین دستاوردها به شمار میرود.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسپیس، بیشتر سیارات فراخورشیدی از طریق روش گذر کشف میشوند؛ یعنی بررسی کاهش نور ستاره زمانی که سیارهای از مقابل آن عبور میکند. این روش زمانی موثر است که مدار سیاره به گونهای باشد که از دید ما گذر آن قابل مشاهده باشد.
یکی دیگر از روشها بررسی نوسانهای کوچک ستاره است که به دلیل جاذبه سیارههای مدارگرد ایجاد میشود. روش دیگری نیز به نام ریزهمگرایی گرانشی وجود دارد. این روش با بررسی تغییرات نور در ستارگان دوردست در هنگام عبور یک ستاره دیگر از مقابل آنها کار میکند.
برخی از جالبترین کشفیات سیارات فراخورشیدی
سیارهای با دو خورشید TIC 172900988 b
یکی از جالبترین سیارات کشفشده توسط ماهواره TESS، سیارهای است که دور دو خورشید میچرخد. این سیاره که TIC 172900988 b نام دارد، به سرعت مورد توجه قرار گرفت؛ زیرا مدار آن به گونهای است که TESS توانست عبور این سیاره از مقابل هر دو ستاره را رصد کند. این مشاهدات به محققان کمک کردند تا مدار این سیاره را با دقت بیشتری محاسبه کنند.
سیارهای در کنار کوتوله قهوهای CFHTWIR-Oph 98 b
کوتولههای قهوهای اجرامی هستند که نه ستارهاند و نه سیاره، اما یکی از این اجرام به نام CFHTWIR-Oph 98 اخیراً با یک سیارهٔ همراه کشف شده است. این سیاره که احتمالا جرمی به اندازه ۴٫۱ برابر مشتری دارد، با استفاده از تلسکوپ هابل مشاهده شد.
همسایهٔ نزدیک Proxima Centauri c
پروکسیما قنطورس (یعنی نزدیکترین همسایه خورشید)، میزبان سیارهای است که در سال ۲۰۱۶ کشف شد. این سیاره که در منطقه قابل سکونت این ستاره قرار دارد، ممکن است شرایطی برای حیات فراهم کند. در سال ۲۰۲۰، سیاره دومی به نام Proxima Centauri c نیز کشف شد که به دلیل فاصله زیاد از ستاره، شرایط مناسبی برای زیستپذیری ندارد.
کد مطلب: 80579
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/80579/اکتشافات-شگفت-انگیز-درباره-سیارات-فراخورشیدی