حضور ۲۵ کشور در المپیاد بینالمللی هوش مصنوعی در عربستان سعودی
المپیاد بینالمللی هوش مصنوعی روز یکشنبه هشتم سپتامبر (۱۸ شهریور) با حضور گروههایی از ۲۵ کشور جهان در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، آغاز شد.
این رویداد علمی را سازمان فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی عربستان سعودی (SDAIA) با همکاری یونسکو، مرکز بینالمللی تحقیقات و اخلاق هوش مصنوعی و همچنین مرکز تحقیقات بینالمللی هوش مصنوعی در اسلوونی برگزار میکند و تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت.
سازمان فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی عربستان سعودی اظهار امیدواری کرده است که این المپیاد سکویی برای برگزاری مسابقات مشابه در ریاض در آینده و همچنین پرورش استعدادها و مهارتهای علمی باشد.
این سازمان با حمایت شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، رئیس شورای وزیران و رئیس هیئتمدیره سازمان فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی عربستان سعودی فعالیت میکند.
در اعلامیه این مرکز آمده است که المپیاد هوش مصنوعی فرصتی برای گرد هم آمدن دانشمندان، دانشآموزان و علاقهمندان فناوری از سراسر جهان برای رقابت و همچنین تبادل ایدهها، افزایش قابلیتها و کشف آخرین پیشرفتها در این زمینه خواهد بود.
سازمان فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی عربستان سعودی طی پنج هفته گذشته با برگزاری مجموعهای از سخنرانیهای مجازی در مورد هوش مصنوعی، فضا را برای رقابت و توانمندسازی دانشآموزان کشورهای مختلف به منظور حضور در این رویداد آماده کرده است. موضوع این سخنرانیها حول محور تاثیر اجتماعی هوش مصنوعی و کار با دادهها بود.
سازمان فناوری اطلاعات عربستان سعودی در کنار برگزاری المپیاد هوش مصنوعی، از تاریخ ۱۰ تا ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۴ اجلاس جهانی مرتبط با این موضوع را نیز برگزار میکند. در این اجلاس قرار است بیش از ۳۰۰ تن از دانشمندان و کارشناسان عرصه هوش مصنوعی از ۱۰۰ کشور جهان شرکت کنند.
این همایش یکی از مهمترین گردهماییهای کارشناسان و علاقهمندان این حوزه محسوب میشود. شرکتکنندگان در این اجلاس در مرکز همایشهای بینالمللی ملک عبدالعزیز در ریاض گرد هم خواهند آمد تا ایدهها و دیدگاههایشان را برای تعیین چارچوبها و اصول اخلاقی عمومی در استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی ارائه دهند. آنها همچنین امیدوارند با حضور در این نشست به گسترش بهرهبرداری از راهحلهای هوش مصنوعی برای تسریع روند پیشرفت در حوزههای مختلف و ساختن آیندهای بهتر برای نسلهای آینده کمک کنند.
در جریان این همایش، توافقنامهها و تفاهمنامههای محلی و بینالمللی متعددی امضا خواهد شد و عربستان سعودی ابتکارهایی بینالمللی در حوزه اطلاعات فناوری و هوش مصنوعی ارائه میدهد که هدف آن خدمت به سایر کشورهای جهان است.
این اجلاس همچنین گامی برای تحقق آرمانهای عربستان سعودی با هدف تبدیل کردن این کشور به الگویی پیشرو در حوزه هوش مصنوعی و برخورداری از قابلیتهای بالایی است که عربستان را قادر میکند آخرین روندها و نوآوریهای موجود در جهان را در اختیار بگیرد و از تلاشهای بینالمللی در این زمینه حمایت کند.
به اعتقاد متولیان این رویدادها، چنین همایشی به تحقق اهداف و برنامههای چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی در حوزه تنوعبخشی و رونق اقتصادی کمک بسیار خواهد کرد.