۰
plusresetminus
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۴۱
حفاری عمیق در جنوبگان؛

دستیابی دانشمندان به یخ‌های یک میلیون ساله در در جنوبگان

گروهی از دانشمندان بین‌المللی روز پنجشنبه اعلام کردند که موفق به حفاری در یکی از قدیمی‌ترین هسته‌های یخی سرزمین جنوبگان شده‌اند.
دستیابی دانشمندان به یخ‌های یک میلیون ساله در در جنوبگان

آنها می‌گویند که با انجام حفاری به عمق دو کیلومتر و ۸۰۰ متری توانسته‌اند به یخ‌هایی دست پیدا کنند که یک میلیون و ۲۰۰ هزار سال از شکل‌گیری آنها می‌گذرد. بررسی بر روی این قطعه یخ‌های قدیمی به دانشمندان کمک خواهد کرد تا دریابند اتمسفر و آب و هوای کره زمین چگونه دستخوش تحول شده است.

مطالعه دانشمندان در این زمینه همچنین مشخص خواهد کرد که چگونه دوره‌های یخبندان بر روی کره زمین تغییر کرده‌اند.

کارلو باربانته، یخ‌شناس ایتالیایی و از اعضای گروه بررسی‌کننده می‌گوید: «به کمک سنگ بستر یخی درخواهیم یافت که در زمینه گازهای گلخانه‌ای، مواد شیمیایی و گرد و غبار در اتمسفر چه چیزی تغییر کرده است.»

این گروه ۱۶ نفره از دانشمندان پیش از این یخ‌های ۸۰۰ هزار ساله را بررسی کرده بودند. حفاری جدید دانشمندان تابستان چهار سال پیاپی در دمای به طور میانگین ۳۵ درجه سانتیگراد زیر صفر انجام شد.

این گروه از دانشمندان پیش از این با بررسی یخ‌های ۸۰۰ هزار ساله به این نتیجه رسیده بودند که تراکم گازهای گلخانه‌ای حتی در گرمترین دوره‌های ۸۰۰ هزار سال گذشته هرگز از سطحی که پس از آغاز انقلاب صنعتی به آن رسیده است فراتر نرفته بود.

کارلو باربانته می‌گوید که سطح دی‌اکسید کربن امروزه در اتمسفر کره زمین ۵۰ درصد بیش از بالاترین سطح آن طی ۸۰۰ هزار گذشته است.


دانشمندان بر این باور هستند که مطالعه یخ‌های کهن از نظر کسب اطلاع از شرایط اقلیمی گذشته بر روی کره زمین حائز اهمیت است. امری که می‌تواند به آنها کمک کند تا به نقش انسان در تغییرات اقلیمی بهتر پی ببرند.
کد مطلب: 82664
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ