۰
plusresetminus
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۱۸

چرا ترامپ قوانین هوش مصنوعی بایدن را لغو کرد؟

ترامپ دوره جدید ریاست جمهوری خود را در کاخ سفید با صدور دستورات اجرایی آغاز کرد که تاثیرات زیادی بر دنیای فناوری داشت. تمدید ضرب‌الاجل تیک‌تاک یکی از مهم‌ترین تصمیمات او بود، اما تنها تصمیم ترامپ نبود.
چرا ترامپ قوانین هوش مصنوعی بایدن را لغو کرد؟
ترامپ دوره جدید ریاست جمهوری خود را در کاخ سفید با صدور دستورات اجرایی آغاز کرد که تاثیرات زیادی بر دنیای فناوری داشت. تمدید ضرب‌الاجل تیک‌تاک یکی از مهم‌ترین تصمیمات او بود، اما تنها تصمیم ترامپ نبود. وی همچنین مقررات هوش مصنوعی که دولت جو بایدن در نظر گرفته بود را لغو کرد؛ قوانینی که ترامپ پیش‌تر آن‌ها را مانع رشد فناوری‌های هوش مصنوعی می‌دانست.
 

چه قوانینی لغو شد؟


دولت بایدن در اکتبر ۲۰۲۳ قوانینی را معرفی کرد که طبق آن، شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی باید در هنگام توسعه سیستم‌هایی که ممکن است تهدیدی برای امنیت ملی باشند، به‌طور مستقیم با دولت ایالات متحده و آژانس‌های فدرال ارتباط برقرار کنند.

این قوانین شامل سیستم‌های هوش مصنوعی که خطراتی برای اقتصاد، سلامت عمومی یا امنیت فردی دارند، می‌شد و شرکت‌ها ملزم به گزارش نتایج آزمایش‌های امنیتی خود و نحوه اجرای این آزمایش‌ها بودند. همچنین دستورالعمل‌هایی برای آژانس‌های فدرال در مورد استانداردهای نظارتی برای خطرات ناشی از هوش مصنوعی ایجاد می‌کرد.

در روزهای پایانی دوره بایدن، قانونی دیگر به تصویب رسید که به مشکلات انرژی ناشی از فناوری‌های هوش مصنوعی و خطرات آن اشاره داشت، به‌ویژه پس از وقوع آتش‌سوزی‌هایی در کالیفرنیا که خسارات زیادی ایجاد کرد.

هدف از این قوانین کاهش خطرات ناشی از فناوری‌های هوش مصنوعی بود که نگرانی‌هایی در زمینه امنیت و بهداشت عمومی ایجاد کرده بودند، به‌ویژه با توجه به چالش‌های ناشی از فناوری‌هایی مانند چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) و جمینای (Gemini).
 
 

چرا ترامپ این قوانین را لغو کرد؟


ترامپ و حزب جمهوری‌خواه در مصاحبه‌هایی اظهار داشتند که این قوانین مانع از توسعه سریع فناوری‌های هوش مصنوعی می‌شوند و موانعی برای شرکت‌های آمریکایی ایجاد می‌کنند که آن‌ها را در موقعیت رقابتی ضعیف‌تری نسبت به سایر کشورها قرار می‌دهد.

علیرغم اینکه ترامپ این قوانین را لغو کرده است، هیچ طرح یا راه‌حلی برای تنظیم فرآیندها ارائه نکرده است. این اقدام ممکن است در آینده پیچیدگی‌های قانونی بیشتری ایجاد کند.

دوان پوزا، دستیار سابق کمیسیون تجارت فدرال، می‌گوید که عدم وجود یک چارچوب قانونی شفاف می‌تواند منجر به چالش‌های قانونی بیشتر و فشار بر شرکت‌های هوش مصنوعی شود. او همچنین به این نکته اشاره کرد که آژانس‌های فدرال قبلاً اقداماتی را برای اجرای قوانین انجام داده‌اند و این سوال مطرح است که آیا دولت جدید آن‌ها را حفظ خواهد کرد یا قوانین جدیدی وضع خواهد کرد.
 

قوانین منعطف‌تر


دولت ترامپ در تلاش است تا با معرفی قوانین ساده‌تر و انعطاف‌پذیرتر، توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی را تشویق کند، به‌ویژه در رقابت با چین و سایر کشورها. در حالی که دولت ترامپ این قوانین را در سطح فدرال به حال خود رها کرده است، ایالت‌های مختلف ممکن است قوانین سخت‌گیرانه‌تری وضع کنند.

طبق گزارش‌ها، ۴۵ ایالت در سال ۲۰۲۴ مجموعه‌ای از قوانین مربوط به هوش مصنوعی را معرفی کردند و ۳۱ ایالت این قوانین را تایید کرده‌اند.

 
 

نقش مشاوران


دولت ترامپ مشاورانی دارد که از نزدیک با بخش هوش مصنوعی همکاری می‌کنند، از جمله ایلان ماسک که در حال توسعه فناوری Grok در پلتفرم رسانه‌ای ایکس (X- توییتر سابق) است. ترامپ همچنین دیوید ساکس و پیتر تیل را به عنوان مشاوران خود منصوب کرده است که ارتباطات نزدیکی با ایلان ماسک دارند و در زمینه هوش مصنوعی و سرمایه‌گذاری در آن فعال هستند.

موقعیت ماسک همچنان مبهم است، چرا که وی به‌طور همزمان در تلاش برای توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی در شرکت خود است، اما به شدت مخالف تلاش‌ها برای توسعه "هوش عمومی مصنوعی" (AGI) است و همین امر باعث استعفای او از هیئت‌مدیره OpenAI شد.
 

نتیجه‌گیری


کمتر از دو هفته از آغاز دوره جدید ترامپ می‌گذرد اما وی شروع به معرفی قوانینی کرده است که می‌تواند شکل آینده دنیای فناوری را تغییر دهد. حالا باید منتظر بمانیم و ببینیم این تغییرات چه تاثیری بر صنعت هوش مصنوعی و آینده آن خواهند داشت.
کد مطلب: 83040
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ