علیرضا جهانگیریان در گفتوگو با مهر گفت: دانشگاههای کشور مجموعههای بزرگی هستند که هر کدام مساحت چند هکتاری با دانشکدههای پراکنده دارند بنابراین چنانچه بخواهند به کلیه سایت دانشگاه فیبرنوری بکشند، هزینه زیادی در بر خواهد داشت.
معاون فناوری وزیر علوم افزود: برخی دانشگاههای کشور به خصوص دانشگاههای تهران که سایت محدودتری دارند، مشکلی برای اتصال به فیبرنوری ندارند و میتوانند سریع به فیبرنوری متصل شوند اما دانشگاههای شهرستانهای کشور که پراکندگی بالاتر و بودجه کمتری دارند در زمینه اتصال سایتها به فیبرنوری دچار مشکل هستند.
وی با بیان اینکه همه دانشگاهها به طور کامل از فیبرنوری استفاده نمیکنند، گفت: تجهیزات لازم برای استفاده از ظرفیت فیبرنوری و خرید پهنای باند کافی به اعتبار نیاز دارد. به گفته معاون فناوری وزیر علوم، پراکندگی پردیسهای دانشگاهی، مساحت زیاد دانشگاهها، تجهیزات لازم برای استفاده از فیبرنوری و خرید پهنای باند کافی از مجموعه عواملی هستند که باعث عدم استفاده مناسب و مفید از فیبرنوری میشوند.
جهانگیریان از موافقتنامه وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: بر این اساس دو وزارتخانه متعهد شدهاند نیازهای دانشگاههایی که تجهیزات ندارند را تامین کنند.