محمد سليماني در مراسم امضاي تفاهمنامه همکاري ميان سازمان فضايي و دانشگاههاي خواجه نصير، شيراز و شهيد بهشتي با بيان اين مطلب، اظهار كرد: نخستين بار در سال 69، تصميم ورود به فضا از سوي مقام معظم رهبري اتخاذ و به سازمانهاي ذيربط ابلاغ شد.
وي افزود: اگرچه تلاشهاي قابل تقديري در گذشته و پس از ابلاغ مقام معظم رهبري انجام شده اما به طور شايسته، از سوي دستگاههاي اجرايي، علمي و پژوهشي مورد پيگيري قرار نگرفت. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات، خاطر نشان کرد: سال گذشته و در همين راستا، دولت برنامه 10 ساله فضايي کشور را به تصويب رساند تا بحث ورود به فضا به عنوان يک هدف مشخص و معين، از محورهاي اساسي نظام باشند.
وي با اشاره به شرايط خاص اقليمي کشور، تصريح کرد: با دقت در نقشه مکانهاي زلزلهخيز دنيا، خصوصا در فلات ايران، کشور ما يکي از زلزلهخيزترين کشورهاي اين فلات محسوب ميشود که بعضي اوقات با وقوع يک حادثه تلخ، تعدادي از منابع ارزشمند انساني خود را از دست ميدهد.
وي ادامه داد: اين در حالي است که با کمک دانش فضايي ميتوانيم بخشي از اين حوادث را پيشبيني و تحت کنترل درآوريم و به وسيله آن، خسارات احتمالي را به حداقل ممکن کاهش دهيم. سليماني، بيابانخيزي و سيل را از ديگر مشکلات اقليمي ايران دانست و تاکيد کرد: کشور ما ساليانه، خسارات بسيار زيادي را از محل اين حوادث متحمل ميشود که دانش فضايي ميتواند در جهت امدادرساني و يا کنترل آنها بسيار مفيد و موثر باشد.
وي ادامه داد: اکثر فناوريهاي موجود، ريشه در تحقيقات فضايي دارد و فعال شدن دانشگاهها و دانشمندان ايراني در اين حوزه ميتواند بقيه حوزهها را نيز در کشور، تحت تأثير قرار دهد. وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اظهار كرد: وزارت ارتباطات معتقد است که فناوري فضايي به دليل متغير بودن، بايد در دانشگاهها ريشه داشته تا قابليت به روز شدن را داشته باشد.