۲
۰
plusresetminus
دوشنبه ۸ فروردين ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۴۱

نقدی بر جوایز فناوری ایران

نگاهی به رویکرد درونی بسیاری از این جوایز نشان می‌دهد که سازوکارهای لازم و استاندارد برای برگزاری یک جایزه شامل تعیین شاخص‌های دقیق ارزیابی، گروه‌های ارزیاب، هیئت داوران معتبر و... وجود ندارد.

دنياي اقتصاد - علی صادقی
یکی دوسالی است که برنامه‌ها و جوایزی تحت عنوان جوایز فناوری (ایتا)، ستاره‌های فناوری و برنامه‌هایی از این دست در حوزه آی تی مطرح شده است.
به طور طبیعی ممکن است هر کسی از گرفتن جایزه خوشحال شود، اما نخستین پرسشی که مطرح می‌شود این است که هدف از این جوایز چیست؟

نگاهی به محتوای این جوایز نشان می‌دهد که برغم استقبال نسبی برخی شرکت‌ها از دریافت جایزه، سازوکارهای مربوط به این جوایز نامشخص و اصولا نحوه ارزیابی و امتیاز دهی به شرکت‌ها و سازمان‌ها سلیقه‌ای و غیر علمی است. از این رو فی‌نفسه اعطای این جوایز به شرکت‌ها عملا هیچ اعتباری به آنها نمی افزاید.

از سوی دیگر نگاهی به لیست برندگان بیندازیم: برترین مادربرد!، برترین کارت گرافیک!، برترین ماوس ولوازم جانبی، برترین ... به راستی آیا دادن جایزه به یک گوشی موبایل یا کارت گرافیک ساخت کشور خارجی اساسا ارتباطی با ارزش آفرینی در حوزه آی.تی دارد؟

نگاهی به رویکرد درونی بسیاری از این جوایز نشان می‌دهد که سازوکارهای لازم و استاندارد برای برگزاری یک جایزه شامل تعیین شاخص‌های دقیق ارزیابی، گروه‌های ارزیاب، هیئت داوران معتبر و... وجود ندارد، از این رو بسیاری از نهادها صرفا برای کسب درآمد و اعتبار به سراغ برگزاری چنین رویدادهایی می‌روند بدون اینکه آمادگی برگزاری آن را داشته باشند.

مسلما بسیاری از شرکت‌ها–به خصوص شرکت هایی که عملا ضعف‌هایی در مقابل رقبا دارند– ممکن است از این جوایز به عنوان ابزاری برای تبلیغ اغراق‌آمیز علیه رقیب خود استفاده کنند، اما بعید به نظر می‌رسد که شرکت‌های موفق را جوایزی که ارزش و اعتبار چندانی برای آنان به ارمغان نمی‌آورد، راضی کند.

امیدواریم در رویدادهای پیش رو موضوعاتی چون رتبه‌بندی و اعطای جوایز روال و نظام دقیق‌تری به خود بگیرد یا حداقل توسط مجموعه‌هایی برگزار شود که از شایستگی و توانایی‌های فنی لازم در این زمینه برخورد باشند.

طبیعتا همه ما نیازمند تشویقیم، اما زمانی این تشویق بر دل می‌نشیند که شایسته آن باشیم و نه چیزهای دیگر.
کد مطلب: 17470
نام شما
آدرس ايميل شما


کامبیزبرید
feedback
United States
جناب آقای علی صادقی
مطلب فوق حاوی اطلاعاتی نادرست و غیر منصفانه است و این به نظر اینجانب ناشی از فقدان اطلاعات کافی جنابعالی از حوزه آی سی تی و علی الخصوص جوایز فناوری ایران (ایتا) می باشد.
این گزارش ناشیانه و افترا آمیز شامل اطلاعات کذب ذیل می باشد.
1-جناب آقای خبرنگار خبره، جوایز ایتا از سال 1387 و به صورت دو سالانه برگزار می شود که امسال سومین دوره آن است نه به قول جنابعالی یکی دوسال
2- رای گیری و کسب امتیاز در دوره دوم و سومین دوره که امسال برگزار می شود از طریق آرای مردمی و ترغیب افراد جامعه از طریق اطلاع رسانی به وسیله پخش تیزر در سیمای جمهوری اسلامی و درج آگهی در رسانه ها و سایتهای مختلف و ارسال پیامک انبوه و غیره انجام می گیرد که این خود نشان از سلامت آرا و اعلام منصفانه منتخبان مردم می باشد و دلیل بی اطلاعی شما.
در عجبم که جنابعالی این اطلاعات نادرست را به توصیه چه اشخاصی درج و از انعکاس آن با چه سودی حاصل می کنید.
علیپور
feedback
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای برید عزیز؛
برادر گرامی من؛
لطفا با تاریخ درج این مطلب (فروردین 1390) دقت نمایید تا اینقدر آتشین نشوید!
دوست گل من، خودت را ناراحت نکن. ما هم خودتو دوست داریم هم جایزه ات را...
ما را دریاب برادر!
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ