ایتنا - ظاهرا در سال پیش رو باید منتظر رونمایی از قوانین و مقررات جدید حضور بازیگران جدید باشیم.
علی شمیرانی - فناوران اطلاعات - سال ۹۴ نیز به سرعت به روزشمار رسید تا پرونده حوزه فاوا نیز در این سال با همه تمامها و ناتمامها به سال ۹۵ موکول شود. امسال را بیشک میتوان یکی از سالهای پرنوسان در حوزه ICT دانست به نحوی که حتی نوشتن تیتروار از وقایع این حوزه در سالی که رو به پایان است، به تنهایی حجم زیادی را شامل میشود.
اما در کنار حواشی مختلف سال ۹۴ در حوزه فاوا، یک موضوع بیش از سایر موارد توجه اهالی خصوصی و دولتی این عرصه را به خود مشغول کرد. موضوعی که در سال جاری رفته رفته باید آثار خود را نه تنها در حوزه ICT که بر تمام ارکان کشور هویدا کند.
موضوع برجام اگرچه نویدبخش گشایشهای زیادی برای کشور شده است، اما توافقات ایران با قدرتهای جهانی، در کنار امیدهایی که ایجاد کرده است، بیمهایی نیز در درون خود دارد. ناتوانی از پیشبینی شرایط پسابرجام در حوزه ICT را از جایی میتوان دریافت که تا آخرین روزهای سال جاری، شاهد ارایه یک گزارش و تحلیل جامع و کامل از شرایط فاوا با رفع تحریمها نبودهایم.
هر چه بود بیشتر اظهار نظر و کلیگوییهای غیر مستند درخصوص آثار برجام بر بخشهای مختلف ICT بوده است.
در این میان آنطور که از اظهارات فعالان اتاق بازرگانی پیداست و برخی مقامات کشور نیز بر آن صحه گذاشتهاند، صف طولانی هیئتهای به ویژه غربی بازدیدکننده از ایران، برای عرضه محصولات و خدمات ایشان بوده و اگرچه تاکنون شاهد توافقات مشخصی نبودهایم، اما تقریبا تمام این گفتوگوها و رفت و آمدها برای دستیابی به بازار مصرف ایران بوده است.
اگرچه گفته میشود، بخشهایی از حوزه ICT ایران با رفع تحریمها نیز مشمول تحول ملموسی نخواهد شد، اما بخشهای خدماتی و اپراتوری کشور، میتوانند به سرعت و به شدت شاهد اثرگذاری ورود سرمایهگذاران خارجی در بازار ایران باشد.
اگرچه از سمت دولتیها و مشخصا وزارت ارتباطات اعلام شد که بستهای برای حمایت از صنایع ICT ایران و شرایط ورود خارجیها به بازار کشورمان در حال تدوین است، اما ظاهرا در سال پیش رو باید منتظر رونمایی از قوانین و مقررات جدید حضور بازیگران جدید باشیم. به هر حال سال ۹۵ که به نوعی به سال پایانی کار دولت نیز تعبیر میشود، سال بیمها و امیدها است.