۲
۰
plusresetminus
شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۵

اینترنتِ چند طبقاتی

ایتنا - این که یک مقام مسئول چه می‌گوید و چه توجیه و تفسیری برای وضعیت موجود دارد، با چیزی که مردم می‌بینند معمولا متفاوت و گاه در تعارض است.
اینترنتِ چند طبقاتی
علی شمیرانی - اخیرا موضوع موسوم به اینترنت طبقاتی از سوی وزیر ارتباطات اینگونه تفسیر شده است که «ما چیزی به اسم اینترنت طبقاتی نداریم و همه مردم خاص هستند. بلکه منظور گروهی از متخصصان هستند که شاید نیاز به شرایط خاصی از جمله استفاده از سایت‌های تحریمی داشته باشند که ما شرایطی را فراهم کنیم که دسترسی‌هایشان بهتر و آسان‌تر شود.»
اما واقعیت این است که اینترنت ایران مدتی است چند طبقاتی شده است.

بی‌آنکه نامی برای هر دسته از این طبقات گذاشته شود، باید گفت، طبقه نخست مردم و کاربرانی هستند که به هر دلیلی اعم از مسایل فنی یا غیره، اصولا قید استفاده از فیلترشکن‌ها را زده‌اند و به نوعی ساکن اینترانت شده‌اند.

طبقه دومِ کاربران اینترنت، کسانی هستند که در حال استفاده از انواع و اقسام فیلترشکن‌های رایگان هستند تا به هر ترتیب به نوع دیگری از اینترنت دسترسی داشته باشند.

طبقه سوم کاربرانی هستند که با صرف هزینه‌های گاه بالا و خرید فیلترشکن‌های اختصاصی و پولی، در طبقه بالاترِ دارندگان دسترسی به اینترنت قرار می‌گیرند که البته گاها از خدمات دریافتی نیز شاکی هستند و دستشان هم قاعدتا به جایی بند نیست.

در طبقه چهارم نیز کاربرانی قرار دارند که چون به زعم وزیر ارتباطات، متخصص هستند، دسترسی‌های خاص و ویژه به اینترنت دارند یا قرار است داشته باشند.

اما در طبقه پنجم نیز بر اساس اخبار و آمار، کاربرانی قرار دارند که ظاهرا از اینترنت ماهواره‌ای برخوردار شده‌اند و با صرف بیشترین هزینه، نوع دیگری از اینترنت را تجربه می‌کنند.

در این میان با اخباری که از آن سوی مرزها به گوش می‌رسد، مدل‌ها و طرح‌های زیادی برای یافتن راه‌های دسترسی به اینترنت برای کشورهای مختلف در دستور کار است و بعید نیست طبقات جدید و بیشتری نیز در آینده برای اتصال به اینترنت اضافه شود.
لذا در چنین شرایطی، این که یک مقام مسئول چه می‌گوید و چه توجیه و تفسیری برای وضعیت موجود دارد، با چیزی که مردم می‌بینند معمولا متفاوت و گاه در تعارض است و از این جهت خیلی نیازی به نقد و بررسی این اظهارات نیست. چون شاهد شرایطی هستیم که فارغ از این بگو و مگوها، در پایان روز هر کس به سمتی می‌رود که میل و توان و احتیاجش را دارد.

در این میان البته تلاش‌ها برای حذف اینترنت چند طبقاتی هم ادامه دارد، اما اینکه در نهایت «جنگِ فناوری» به کدام سمت می‌رود؟ چه طبقات جدیدی در راه است؟ و کاربران اینترنت در نهایت جذب کدام طبقه اینترنت خواهند شد، موضوعی است که مرور زمان مشخص خواهد کرد. (منبع: فناوران)


    در این باره بخوانید:
   - طرح اینترنت طبقاتی؛ همه باهم برابرند؛ اما برخی برابرترند
   - درباره اینترنت طبقاتی و ویرانشهر ارتباطی
   - نظام صنفی رایانه‌ای: اینترنت و VPN طبقاتی را ذره‌ای قبول نداریم
   - واکنش وزیر ارتباطات به طرح اینترنت طبقاتی


 
کد مطلب: 71304
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
کاربران می دانند و در استفاده از اینترنت کاملا محسوس است که بسیاری از سایت ها غیرقابل دسترس شده ، آنکه در رشته کامپیوتر تحصیل می کند ، با توجه به ساعت و‌تاریخ های درج شده در صفحات ، یا تاخیر در آپلود و آپدیت صفحات وب بوسیله طراحان ، تاخیر زیاد در بروز شدن کاملا واضح و مشخص است ، و گاها دسترسی ها غیرممکن و یا با سرعت بسیار کند روبرو می شود ، جستجو در گوگل محدود و نتایج غیرمعمول نمایش داده میشود ، اینترنت تلفن های همراه هم که بصورت عام ، دسترسی ها بسیار محدود شده که عملا اینترنت برای کارهای تخصصی غیرقابل استفاده شده ، به عبارتی اینترنت و موتورهای جستجو دقیقا مانند سی دی های آفلاین ضبط شده موتورهای جستجو شده که در بازار می فروشند ، یعنی عملا اگر معیار ۱۰۰ را درنظر بگیریم ، ۹۰ قسمت آنچه بنام اینترنت دز دسترس است کاملا نوعی داده های آفلاین است که بازپخش شده توسط کش سرورهاست ، و در بهترین حالت حدوذ ۱۰ درصد آنلاین واقعی ست ، آنهم با کمترین سرعت ، حال این بزرگواران چه در سر دارند ، و چه طرحی را پیاده سازی می کنند ، در نهایت امید که قصد و نیت قطع اینترنت جهانی نباشد که همه می دانند اینکار چه زیانهای اقتصادی ، علمی ، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی در پی خواهدداشت.
حسین وفا
feedback
Iran, Islamic Republic of
با سلام
لطفا مبنا محاسبات به این میزان دقیق خودتون رو اعلام کنید.
هیچ خبرگذاری این قدر وارد ریز محاسبات نشده بود. D:
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ