ایتنا - فناوری و نوآوری، در کنار همدلی و مدیریت آگاه، کلید حل عمده مسائل کشور است.
نصـرالله جهانگرد
۱- امروز در لبه یکی از پیچیدهترین مقاطع تاریخ معاصر کشور در عرصه ملی و جهانی قرار داریم(در همه ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و فناوری) و خداوند در نقطه عطف فقدان و شهادت رئیسجمهور دلسوز جناب آقای رئیسی، فرصت تاریخی مهمی را بهدست مردم شریف، دانا و آگاه ایران و با حمایت رهبری معظم بهوجود آورده است.
۲- سرآغاز این تحول و فرصت، حضور دکتر پزشکیان است که با رویکردی کاملاً متمایز از رویه مرسوم منازعات انتخاباتی، مورد انتخاب و اعتماد مردم ایران و نخبگان کشور قرار گرفت.
۳- با شعارهای کلیدی چون «عدالت»، «وحدت و همزیستی همه گروههای جامعه»، «صدای بیصدایان»، «رفع تبعیض از اقشار و اقوام، جوانان و زنان»، «لزوم کارآمدی عالمانه» و «نوآوری و تحولآفرینی در مدیریت راهبری» کشور به صحنه آمدهاند. ومکروا و مکرالله والله خیرالماکرین.
۴- اکنون که هنگام بررسی و انتخاب نیروهای همکار کابینه آتی شده است، باید به نکات مهمی توجه داشته باشیم که اعضای کابینه آتی علاوه بر داشتن خبرویت، دانایی و رعایت شعارهای کلیدی و تعهدات رئیس محترم جمهور؛ میبایست با رویکردی کاملاً تحولآفرین، همراه و همافزای سایر بخشهای دولت، برای تصمیمسازیها و تصمیمگیریهای مهم و اساسی، دارای نوآوری و توان باشند.
۵- ما نیازمند این هستیم که علاوه بر همافزایی بیننهادی و فرایندی توجهی ویژه به همافزایی میاننسلی و بین گروههای مختلف جامعه نیز داشته باشیم. به شدت نیاز داریم با تعامل میاننسلی و بین اقشار اجتماعی، میراث انقلاب اسلامی را در قالب الگویی موفق و سلامت، از مدیریتی دانا و یک نظام اداری - اجرایی توانمند و چابک در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی؛ با رویکردی عادلانه، شایستهسالار و مقبول، به دست آینده بسپاریم تا ایران، برای همه فرزندان کشورمان، با سرافرازی و سربلندی، کماکان خانهی امن، پایدار و موجب بالندگی باشد.
۶- با نگاه سنتی رایج به مسائل ایران تغییر زیادی نخواهیم داشت. با رویکردهای جاری و سنتی نمیتوان بوروکراسی حجیم و پیچیده را که به مثابه قاتل توسعه ایران است و در سالهای اخیر نزدیک به ۹۰ درصد منابع کشور را بلعیده، به سر منزل اصلاح رساند. با رویکرد جاری و سنتی در آموزش، پژوهش، تعلیم و تربیت نمیتوان نسل آینده را توانمند و دانا برای راهبری اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و صنعتی کشور پرورش و آموزش داد و گره از مشکلات کشور باز کرد. با رویکرد جاری و سنتی نمیتوان صنعت عقبمانده از روزآمدی کشور را بدون سوبسیدهای کمرشکن انرژی ارزان در رقابت جهانی وارد کرد و سهمی شایسته برای کشور کسب کرد. با رویکرد جاری و سنتی نمیتوان نظام درآمدهای ملی کشور را بهینه نمود تا بتوان به رشد ۸ درصد برسیم. با رویکرد جاری و سنتی و بدون نهادینه کردن نوآوری، خلاقیت و تخصص، سهم رشد ۳۰ درصدی بهرهوری در منابع کل و برنامه توسعه کشور را محقق نمود. با رویکرد سنتی و رایج…
۷- لذا حتماً و حتماً باید مسئولین هر دستگاه با کمک فناوری، تخصص و نوآوری، آگاهی جهانشمولی از طرحهای تحولآفرین و دگرگونساز در بخش مربوط داشته باشند تا تحت یک نظریه و معماری مشترک در دولت آتی، امکان دستیابی به رشد سریع، کاهش هزینههای ملی و افزایش فرصت، ثروت و رفاه مردم ایران را موجب شود.
۸- فناوری و نوآوری، در کنار همدلی و مدیریت آگاه، کلید حل عمده مسائل کشور است و ما در این بخش میبایست به مسئولیت خویش واقف و انشاالله عامل باشیم.
۹- در انتخاب اعضای دولت، باید همگی به اتفاق، همراه با این نگرش، تلاش کنیم افرادی شایسته پیشنهاد دهیم، تا در این راه پرفرازونشیب، هم یار و یاور رئیسجمهور محترم و هم دیگر اعضای کابینه باشند.
۱۰- ارتباطات، فناوری اطلاعات و نوآوری نقشی کلیدی در توسعه و رشد دانشبنیان کشور و تحقق یک اقتصاد دیجیتال پویا در کشور دارد. اینترنت، فناوری اطلاعات و میوه امروزی آن هوش مصنوعی، پیشران رشد و تحول جهان امروز شده و ما، با تکیه بر منابع عظیم جوانان خلاق خود، میبایست دسترسی آزاد به اطلاعات و دانش را برای همه شهروندان فراهم نماییم و پرچمدار امیدآفرینی در جامعه باشیم. انشاالله.(هممیهن)