ایتنا - این رقم بسیار فراتر از تصور اولیه از فعالیت آنها است که به صورت ماهیانه به حسابهای پنهان و آشکار این شرکتهای گمنام سرازیر میشود.
هفته گذشته موتور جستوجوی گوگل و تمامی سرویسهای آن در اعتراض به انتشار فیلم موهن درباره پیامبر فیلتر شد. قطع دسترسی کاربران ایرانی به این سرویس به اظهارنظرهای متفاوتی از سوی مقامات مسئول مواجه شد و حتی کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ نیز با اظهارنظرهای متفاوت اعضای آن در تایید یا رد قطع دسترسی، وعده داده است که قطعی ناخواسته گوگل به زودی رفع میشود.
اتفاقی که هفته گذشته با ممانعت از دسترسی کاربران داخلی به موتور جستوجوی مرجع گوگل و سرویس ایمیل این شرکت یعنی جیمیل ایجاد شد، فارغ از اصل ماجرا، حواشی جالب و قابل تاملی نیز دارد که از جمله آنها اختلال در دسترسی به سرویسهای سیستم عامل اندروید روی گوشیهای هوشمند است. در این میان باید منتظر بازارهای سودجویانه ناشی از قطع دسترسی به این سرویس نیز باشیم.
توزیعکنندگان vpn حداقل ۱۲ میلیارلد تومان به جیب زدند یک حساب سرانگشتی و غیررسمی از میزان استفاده کاربران از VPN برای عبور از فیلترینگ حاکی از آن است که توزیعکنندگان این سرویس طی یک ماه حداقل ۱۲ میلیارد تومان به جیب زدند.
به گزارش عصر ارتباط تعداد تقربی کاربران اینترنت کشور حدود ۳۳ میلیون نفر است که با در نظر گرفتن تنها ۵۰ درصد این رقم به عنوان نمونهای از کاربران فعال و نیمهحرفهای فضای اینترنت، عددی نزدیک به ۱۵ تا ۱۶ میلیون نفر حاصل میشود. با قطع دسترسی این تعداد از کاربران به مهمترین منبع جستوجو و ارسال نامههای الکترونیکی، بسیاری از آنها به سراغ سرویسهای عمدتا ناامن و البته غیرقانونی VPN خواهند رفت.
در صورتی که تنها ۲۰ درصد از این تعداد یعنی در حدود ۳ میلیون کاربر اینترنت در کشور به استفاده از این سرویسها روی آورند، با ضرب تعداد آنها در متوسط قیمت ۴ هزار تومانی هر حساب کاربری VPN، رقم ۱۲ میلیارد تومانی به عنوان درآمدهای توزیعکنندگان آنها حاصل میشود که از فرصت پیشآمده نهایت سود را به جیب میزنند.
این رقم بسیار فراتر از تصور اولیه از فعالیت آنها است که به صورت ماهیانه به حسابهای پنهان و آشکار این شرکتهای گمنام سرازیر میشود.
این رقم را باید به قیمتها و سرعتهای دسترسی به اینترنت پرسرعت نیز افزود که با بیمهری از مشترکان اینترنت کشور مطالبه میشود.
ازت دلگيرم ايتنا .. نظر قبليم رو منتشر نكردي
تو اين مملكت بايد اين سايتهاي اخبار فناوري از سايتها و كاربران نت حمايت كنن ..
شوراي عالي مجازي و ارشاد و فيلترينگ و دادستاني همه براي وسيعتر كردن فيلترينگ ايجاد شدن .. نبايد به اميد اونها باشيم
بايد بررسي كنيد اين وي پي ان ها رو كيا ميفروشن ؟ با اونا كه ماهانه يكي دو تومن از اين راه درامد دارن كاري ندارم ..
اما اوني كه از اين 12 ميليارد حداقل 10 ميليارد رو به جيب زده رو بايد پيدا كنين ..
کاملا مشخصه که بازار vpn نوعی رانت ...هست برای بعضی افراد، چطور ممنوع هست و بعد بانک ها راحت بهشون سرویس میدن و من خودم به صورت پرداخت آنلاین میخرم ؟؟؟؟
پس اینا جیمیل رو قطع کردن که ...
من با درستی یا نادرستی این عدد 12 میلیارد کاری ندارم ولی باید عرض کنم نوع تحلیل شما برای رسیدن به این عدد بسیار غیرعلمی و غیر قابل قبول می باشد
از کجا میدانید حتما 3 میلیون نفر خرید کرده اند؟
بیست درصد را از کجا آوردید؟
البته ادعا نمیکنم کمتر یا بیشتر از مقدار است فقط با روش استدلال شما مشکل دارم.
ضمنا شما این عدد 12 میلیارد رو برای یک ماه محاسبه نموده اید ولی از تیتر و خبرتان این برداشت میشود که این عدد در نتیجه ی فقط فیلتر گوگل در این چند روز بوده
جسارتا ما این چیزا رو خوب متوجه میشیم
اگه مردم گفتن خب نظر سنجیشو نشون بدید ما هم ببینیم...
دیگه شورشو درآوردن.
با این کاری که کردن اعتبارشونو زیر سوال بردن از این به بعد هر سایتی فیلتر بشه ما فکر نمیکنیم سایت مشکل داشته ما مشکلو از اینایی که فیلتر میکنند میدونیم.