ایتنا - مطابق آمار رسمی رگولاتوری، در سال 1396 تعداد مشترکین تلفن همراه بیش از 88 میلیون بوده که ضریب نفوذی معادل 111 درصد را نشان میدهد. این اعداد و ارقام هم طبعا شایان توجه هستند.
سهم اپراتورهای موبایل در افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور
سايت خبری ايتنا , 18 تير 1398 ساعت 17:20
ایتنا - مطابق آمار رسمی رگولاتوری، در سال 1396 تعداد مشترکین تلفن همراه بیش از 88 میلیون بوده که ضریب نفوذی معادل 111 درصد را نشان میدهد. این اعداد و ارقام هم طبعا شایان توجه هستند.
اهمیت آمار و یافتن شاخصهای موجود
در دنیای امروز، حضور اینترنت و بحث استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات تا حدودی پررنگ و برجسته شده است که شاخصهای مربوط به فناوری اطلاعات و ارتباط، از جمله شاخصهای مهم در میزان توسعه یافتگی هر کشور محسوب میشوند.
بالاتر بودن این شاخصها، بیانگر بسترسازی، برنامهریزی مطلوب و نیز میزان و سرعت انطباق جامعه با پیشرفتهای تکنولوژی و تحولات گریزناپذیر آن در یک کشور محسوب میشود، اهمیت این فناوری آن است که به نوعی موتور پیشران توسعه دیگر صنایع و حوزههای اقتصادی محسوب میگردد و کشورهای توسعه یافته از همین رو، سرمایهگذاری کلانی بر روی آن انجام میدهند.
اما بدیهی است که در درجه نخست، یافتن آمار و اعداد واقعی و صحیح، گامی اساسی خواهد بود. در این زمینه در کشورمان هر از چند گاهی آماری منتشر میگردد که صحت و سقم آنها چندان مشخص نیست، ضمن اینکه با توجه به مراکز متعدد مدعی ارائه آمار و اعداد، شاید در این زمینه تردیدهایی بوجود آید، اما با توجه به وجود الزام قانونی در این خصوص، بنظر میرسد که میتوان به جایگاه مناسبی در این بحث یافت.
الزام قانونی یافتن شاخصهای حوزه ICT
به گزارش ایتنا بر اساس تبصره 3 ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، موظف شده است که برای ارزیابی شاخصها و وضعیت در ابعاد ملی، منطقهای و بینالمللی، نظام پایش شاخصهای فناوری اطلاعات و ارتباطات را تدوین نماید.
بر اساس این بند و با عنایت به مصوبه هیئت وزرا، کلیه دستگاههای اجرایی و مؤسسات غیردولتی به ارائه اطلاعات و آمار مورد نیاز و مرتبط، به این وزارتخانه هستند. در این چارچوب سازمان فناوری اطلاعات(مرکز برنامهریزی و نظارت راهبردی فناوری اطلاعات کشور) به عنوان مجری نظام پایش شاخص های فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور و هماهنگ کننده ملی در ا ین حوزه،، نظام پایش را تدوین و به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ نموده است.
بدین ترتیب و مطابق شرح وظایف مرکز مزبور، این طرح آمارگیری قبلاً، در سالهای 1387 و 1389 با نام «طرح آمارگیری از کاربران اینترنت» و سپس در سالهای 1392 و 1394 و 1396 با عنوان «طرح آمارگیری برخورداری خانوارها و استفاده افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات» اجرا گردید.
آنچه در این گزارش مورد نظر است، نتیجه آخرین پژوهش/آمارگیری میدانی مرکز مزبور و مربوط به سال 1396 است.
اهداف تفصیلی طرح
اهداف تفصیلی این طرح، تهیه آمار و اطلاعات مربوط به برخورداری خانوارها و استفاده افراد کشور از فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال 1396 مطابق با شاخصهای 20 گانه مورد نظر اتحادیه مخابرات بینالمللی(ITU) برای دستیابی به مقایسات بینالمللی است.
در این نوشتار، آنچه بیشتر مورد نظر است، خروجیهای پژوهش مزبور در زمینه دسترسی مردم به تلفن(اعم از ثابت و همراه) و ضریب نفوذ آن است که مقولهای مهم در ارتباطات بشمار میرود.
همچنین نگاهی خواهیم داشت به سهم اپراتورهای مختلف در رسیدن به این ضریب نفوذ.
کد مطلب: 57462
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/report/57462/سهم-اپراتورهای-موبایل-افزایش-ضریب-نفوذ-تلفن-همراه-کشور