ایتنا-کمبود نقدینگی در بازار و بودجه کم دستگاههای دولتی در حوزه نرمافزار موجب شد نرمافزارهای سازمانی بازار خوبی نداشته باشد.
صنعت نرم افزار در ایران نسبت به صنایع دیگر در سالهای اخیر از رشد قابل توجهی برخوردار بوده تا حدی که به اعتقاد کارشناسان شرکتهای نرم افزاری میتوانند پاسخگوی بسیاری از نیازهای داخلی کشور باشند، اما بزرگترین مشکل در این حوزه سرمایه در گردش و کمبود منابع دولتی برای حمایت از فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، رضا کرمی - رئیس سابق کمیسیون نرمافزار سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر) تهران با اشاره به اینکه وضعیت صنعت نرمافزار در کشور نسبتا خوب است، گفت: کمبود نقدینگی در بازار و بودجه کم دستگاههای دولتی در این حوزه باعث شد که نرمافزارهای سازمانی بازار خوبی نداشته باشد.
او با اشاره به اینکه صنعت نرمافزار ایران با کشورهای پیشرفته صنعتی فاصله زیادی دارد، تصریح کرد: اما این صنعت در ایران نسبت به خیلی از کشورهای دیگر وضعیت خوبی دارد و میتواند احتیاجات داخلی را برطرف کند.
وی دربارهی امکان استفاده تجاری از صنعت نرمافزار در کشورهای منطقه اظهار کرد: زبان فارسی در طراحی یک نرمافزار در کشورهای منطقه نمیتواند چندان تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر کشورهای منطقه نیز بازار محدودی برای صادرات نرمافزار دارد.
رئیس سابق کمیسیون نرمافزار نصر تهران با اشاره به اینکه بازار نرمافزار کشور به دو بخش نرمافزارهای سازمانی و نرمافزارها برای مشتریان خرد تقسیم میشود، افزود: نرمافزارهای سازمانی در دو بخش دولتی و یا شرکتهای خصوصی طراحی میشوند.
کرمی ادامه داد: در بحث نرمافزارهایی که توسط بخش دولتی طراحی میشوند تا به امروز مشکل کمبود شدید بودجه وجود داشته است و بازار این دسته از نرمافزارها به دلیل وجود این مشکل تا به حال پررونق نبوده است.
وی با اشاره به مساله کمبود نقدینگی در بازار نرمافزارهای سازمانی اظهار کرد: با وجود این که بازار نرمافزارهای سازمانی در کشور پتانسیل بالایی داشته و نیاز شدیدی به این دسته از نرمافزارها در کشور وجود دارد، اما مشکل کمبود سرمایه در گردش در شرکتهای خصوصی و کمبود بودجه در دستگاههای دولتی باعث کمرونقی این بازار شده است.
رئیس سابق کمیسیون نرمافزار نصر تهران همچنین خاطر نشان کرد: اما در حوزه نرمافزارهای شخصی که مشتریان خرد دارد مشکلات مالی کمتر دیده میشود و بنابراین شرکتها اگر بتوانند در این حوزه خوب کار کنند میتوانند بازار فروش خوبی نیز داشته باشند.
کرمی در ادامه درباره تاثیر بازار نرمافزار در بحث اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: بستگی دارد اقتصاد مقاومتی چگونه تعریف شود.
اگر منظور این باشد که اقتصادی را بدون ارتباط با خارج از کشور مدیریت کنیم، باید گفت که سالهاست کشور در این شرایط وجود دارد.
او افزود: اما اگر ارتباط ایران با سایر کشورها بیشتر شود، صنعت نرمافزار نیز میتواند با توسعه بازار و دسترسی به بازارهای جهانی علاوه بر درآمدزایی بیشتر از لحاظ کیفیت نیز پیشرفت کند، چرا که در بازارهای خارجی نرمافزار با نرمافزارهای دیگر کشورها رقابت میکند.