ایتنا - سردبیر روزنامه فناوران: در دولت یازدهم به فناوری اطلاعات توجه خاصی نشد و مشکلات معتنابه فناوری اطلاعات همچنان پابرجاست.
ایمان بیک، تحلیلگر و روزنامهنگار ICT
اشاره:
سایت ایتنا به منظور بررسی عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک نظرسنجی عمومی و نظرخواهی از کارشناسان، و همچنین بررسی میدانی را در دستور کار قرار داده که نتایج آن بتدریج منتشر میگردد.
در این بررسی که همزمان با پایان دوره ۴ ساله آقای محمود واعظی به عنوان وزیر پیشین ICT و ابتدای دوره وزارت آقای محمد جواد آذری جهرمی به عنوان وزیر جدید صورت میپذیرد، ایتنا تصمیم گرفته است با همکاری ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات، نظرات جمعی از فعالین صنف و صنعت و کارشناسان حوزه ICT و روزنامهنگاران باسابقه این عرصه را در مورد دوره ارزیابی فعالیت وزیر پیشین و همچنین انتظارات از وزیر جدید را جویا شود.
در مرحله نخست، نظرسنجی عمومی سایت ایتنا با طرح این سوال که: «شما عملکرد محمود واعظی در وزارت ارتباطات را چگونه ارزیابی میکنید؟» در همه صفحات سایت فعال شده است که از همه کاربران دعوت میگردد که در آن مشارکت نمایند. نظرات کارشناسان نیز بتدریج در سایت و سپس بصورت یک پرونده ویژه در ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباطات به چاپ خواهد رسید.
گفتوگوی ایتنا با ایمان بیک، تحلیلگر و روزنامهنگار ICT و سردبیر روزنامه فناوران اطلاعات:
■ عملکرد ۴ ساله آقای واعظی به عنوان وزیر ICT را چگونه ارزیابی میکنید و به نظر شما نقاط مثبت و منفی عملکرد ایشان چه بود؟
آقای واعظی در توسعه زیرساخت و پهنای باند عملکرد خوبی داشت و با بازنگهداشتن فضای وب و رسانههای اجتماعی که به نظر میرسد سیاست دولت بود، توانست عملکرد قابل قبولی داشته باشد، اما بقیه حرفها در حد شعار باقی ماند. در دولت یازدهم به فناوری اطلاعات توجه خاصی نشد و مشکلات معتنابه فناوری اطلاعات همچنان پابرجاست.
■ انتظار شما از وزیر بعدی (آقای جهرمی) چیست و چه توصیهای به ایشان دارید؟
با این نگاه که اکثر دولتها در دوره دوم عملکرد محافظهکارتری داشتند، انتظار از وزیر آینده ادامه توسعه در زیرساخت و پهنای باند و ادامه سیاستهای دولت قبلی در باز نگهداشتن فضای وب است. وزارتخانه نیازمند تغییر ساختار فکری است که بیش از سیم و کابل و... به فناوری اطلاعات توجه اساسی و نه شعاری دهد. بخش ICT نیازمند یک نقشه راه است که در آن همه مسائل با دقت، آیندهنگری و پیشبینی ترندهای جهانی، برنامهریزی شود.
رشد فناوری اطلاعات با هیجان و شعار امکانپذیر نخواهد بود و نیازمند قانونگذاری، تسهیل کسب و کار و ... است.