نوكيا 5730 XpressMusic در آزمايشگاه ديجيتال دنياي كامپيوتر و ارتباطات
نوكيا 5730 XpressMusic در آزمايشگاه ديجيتال دنياي كامپيوتر و ارتباطاتموسیقی و بیشتر از موسیقی
هومن كبيري پرويزي- دنياي كامپيوتر و ارتباطات
5730 از جدیدترین گوشیهای سری XpressMusic محسوب میشود. به نظر میرسد نوکیا با این گوشی قصد داشته کاربران جوان علاقهمند به موسیقی را که به وبگردی و ارسال پیامک هم علاقهمند هستند، تحت تأثیر قرار دهد.
مطابق معمول کار را با بررسی محتویات موجود در بستهبندی گوشی آغاز کردیم.
محتویات موجود در بستهبندی گوشی
1- شارژر
2- باتری
3- كابل اتصال USB براي اتصال به كامپيوتر
4- كارت حافظه ميكرو اسدي (microSD) با ظرفيت 8 گيگابايت حاوی 12 آلبوم موسیقی از هنرمندان ایرانی
5- دفترچه راهنما
6- هندزفری با پورت 5/3 میلیمتری استاندارد
7- آداپتور کنترل موسیقی
8- لوح فشرده نرمافزار
9- کارت ضمانت 12 ماهه
نكته قابل توجه خريداران: حتماً به هنگام خريد گوشي از وجود كليه لوازم جانبي بالا اطمينان حاصل كنيد.
محتويات موجود در بستهبندي گوشي
بررسی ظاهری
5730 XpressMusic ظاهری شبیه به E75 دارد و باید اذعان کرد که چندان زیبا به نظر نمیآید. این گوشی با ابعاد 112 در 51 در 4/15 میلیمتر یک گوشی ساده، خوشدست و البته کمی ضخیم به نظر میآید و باید قبول کرد که وزن 135 گرمی آن به نسبت ابعاد گوشی کمی زیاد است. صفحه کلید 5730 XpressMusic، مهمترین مزیت آن محسوب میشود. این گوشی به دو صفحه کلید کاملاً متمایز مجهز است. اولی صفحه کلید استاندارد مشابه با گوشیهای معمولی موجود در بازار که به شما امکان کار عادی با صفحه کلید و شمارهگیری آسان را میدهد.
دومی صفحه کلید QWERTY کشویی که در زیر گوشی جای گرفته است و مناسب برای استفاده در زمان وبگردی و یا ارسال پست الکترونیک و پیامک است. نکته قابل توجه در مورد صفحه کلید QWERTY این گوشی، عدم وجود کلید Tab بر روی آن است. هر دو صفحه کلید، حروف فارسی را بر روی خود دارند و البته باید افزود که فونت انگلیسی به کار گرفته شده خوانایی لازم را ندارد.
روی گوشی و در کنار صفحه نمایش، سه کلید برای کنترل پخش موسیقی و در بالای آن هم یک کلید الاکلنگی برای کنترل بازی قرار داده شده است. همچنین یک پورت microUSB برای ارتباط با کامپیوتر در کنار درگاه ورودی کارت حافظه آن قرار داده شده است که هر دوی آنها با درپوشی لاستیکی پوشانده شدهاند.
صفحه کلید ساده 5730 XpressMusic با حروف فارسی بر روی آن
بررسی پردازنده، حافظه داخلی و سیستم عامل
پردازنده مرکزی 5730 XpressMusic (آرم 11 با سرعت پردازش 369 مگاهرتز) است. سيستم عامل نصب شده بر روي گوشي، سيمبين ويرايش 3/9 با پلتفرم S60 نسخه 2/3 است که تطابق مناسبی با پردازنده گوشی دارد. همچنین 128 مگابایت رم گوشی سرعت کار با آن را بسیار مطلوب ساخته است.
حافظه داخلی گوشی 100 مگابایت است که قابلیت افزایش تا 16 گیگابایت دیگر از طریق کارتهای حافظه microSD را دارا است و نکته جالب توجه این است که یک کارت 8 گیگابایتی در بستهبندی گوشی قرار دارد که امکان ذخیرهسازی حجم مناسبی از اطلاعات و فایلهای چند رسانهای را برای کاربر فراهم میسازد.ظرفیت باتری 5730 XpressMusic هر چند کم نیست ولی به نسبت گوشیهای قبلی نوکیا پایینتر به نظر میرسد.
بررسی صفحه نمایش
ابعاد صفحه نمایش 5730 XpressMusic 4/2 اینچی با رزولوشن 240 در 320 پیکسل است که برای وبگردی و استفاده از پست الکترونیک، کمی کوچک به نظر میرسد. همچنین لمسی نبودن صفحه نمایش را، شاید بتوان یک نقطه ضعف برای این گوشی تلقی کرد. از دیگر نکات صفحه نمایش، وجود حسگر چرخش صفحه نمایش در آن است. هرچند که این حسگر هم مانند5800 XPRESS MUSIC، تنها به هنگام چرخش گوشی در خلاف جهت عقربههای ساعت عمل میکند.این صفحه نمایش از نوع LCD، با قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ است و عملکردی مناسب در نور شدید دارد.
پخش فایلهای چندرسانهای، ارتباطات و اتصال به اینترنت
کیفیت پخش فایلهای چند رسانهای و به ویژه موسیقی را باید مهمترین توانمندی 5730 XpressMusic دانست. کیفیت پخش موسیقی چه با هندزفری و چه بدون آن بسیار عالی بود. تنها نکته قابل ذکر در این زمینه، عدم وجود فرستنده FM در این گوشی است که در صورت وجود میتوانست امکان لذت بردن از موسیقی را دو چندان سازد.
خروجی هدفون استاندارد 5/3 میلیمتری و وجود رادیوی موج FM از دیگر توانمندیهای آن است. پشتیبانی از استانداردهای802.11b/g ، امکان اتصال به شبکههای محلی بیسیم به ویژه برای وبگردی را فراهم میآورد. صفحه کلید QWERTY این گوشی هم، امکان استفاده مؤثر از اینترنت را فراهم میآورد. هرچند که کوچک بودن ابعاد صفحه نمایش تا حدی بر امکانات وبگردی آن تأثیر منفی گذاشته است. ولی در هر حال، وجود این امکانات میتواند کاربران علاقهمند به استفاده از اینترنت و همچنین ارسال پیامک را به خود جلب کند. خروجی استاندارد microUSB هم دیگر مزیت این گوشی است. هرچند که میشد از همین خروجی برای شارژ گوشی هم استفاده کرد و پورت شارژ سوزنی قدیمی بر روی آن را حذف نمود.
ویژگیهای تصویربرداری
دوربین 5730 XpressMusic عملکردی معمولی دارد. علیرغم وجود لنز کارل زایس تسار، دوربین 2/3 مگاپیکسلی این گوشی با فلاش LED امکان تصویربرداری، هم به صورت عکس و هم فیلم را با کیفیتی معمولی در اختیار قرار میدهد و این مؤید این نکته است که داشتن لنز خوب برای دوربین همه چیز نیست.
نمایی از دوربین 5730 XpressMusic در پشت گوشی
کیفیت مکالمه
همانگونه که انتظار داشتیم کیفیت مکالمه با 5730 XpressMusic کاملاً خوب بود و هیچ مشکل خاصی در برقراری ارتباط با آن مشاهده نشد.
امکانات ویژه کاربران حرفهای و تجاری
5730 XpressMusic یک گوشی مختص کاربران تجاری نیست ولی وجود برخی وِیژگیهای حرفهای و تجاری، آن را جذاب ساخته است. از جمله این ویژگیها همانگونه که پیشتر هم ذکر شد، وجود صفحه کلید کامل QWERTY و امکات اتصال به شبکههای محلی بیسیم است. ولی موضوع زمانی جالبتر خواهد شد که بدانید ویرایشگر فایلهای نرمافزارهای سری آفیس شرکت مایکروسافت هم بر روی گوشی قرار داده شده و از آن مهمتر وجود گیرنده داخلی GPS است که برای یک گوشی مربوط به سری XpressMusic، آن هم در رنج قیمتی متوسط یک استثناء محسوب میشود.
نكات منفي
ظاهر نه چندان زیبا، صفحه نمایش نسبتاً کوچک به ویژه برای وبگردی، عملکرد معمولی دوربین، ظرفیت باتری کم، نداشتن فرستنده FM.
نكات مثبت
کیفیت پخش موسیقی بسیار خوب، صفحه كليد QWERTY کامل کشویی با حروف فارسی، کلیدهای ویژه کنترل پخش موسیقی و نیز کنترل بازی، پردازنده مركزي قدرتمند، وجود کارت حافظه 8 گیگابایتی با آلبومهای موسیقی از خوانندگان ایرانی در بستهبندی گوشی، سيستم عامل بهبود يافته، اتصال به اينترنت از طريق شبكههاي محلی بيسيم، وجود ویرایشگر پروندههای آفیس، وجود گیرنده داخلی GPS، خروجی هدفون استاندارد 5/3 میلیمتری، خروجی استاندارد microUSB برای اتصال به کامپیوتر.
رأی
در مجموع باید گفت اگر چه 5730 XpressMusic یک گوشی زیبا نیست ولی تلفیق کارآییهای متنوع آن میتواند کاربرانی با سلایق گوناگون را به خود جلب کند. به ویژه افرادی که در کنار علاقه به گوش کردن موسیقی، به استفاده روزانه از اینترنت هم نیاز دارند.
تصاویر: حمیدرضا علی پیشرو و حمیدرضا شهوم
نمونهاي از تصاوير گرفته شده با گوشي