شرکت همکاران سیستم در یک جلسه مطبوعاتی تازهترین محصولات حوزه دولت الکترونیک را معرفی و برنامههای این شرکت برای سال آینده را در این زمینه اعلام کرد.
شهریار رحیمی مدیرعامل گروه شرکتهای همکاران سیستم در این جلسه با اشاره به نقش برجسته دولتها در کشورهای در حال توسعه و تلاش آنان برای ترسیم خطوط اصلی این حرکت گفت: همکاران سیستم با تقسیمبندی دولت به سه بخش پایتخت، سازمانهای استانی و نهادهای عمومی تلاش کرده در زمینه رفع نیازها و ارایه خدمات فناوری اطلاعات در این بخشها نقش موثری ایفا کند.
به گزارش ایتنا محمود نظاری رییس هیئت مدیره شرکت همکاران سیستم نیز در این جلسه در باره برنامههای سال آینده این شرکت گفت: همکاران سیستم قصد دارد در سال 1386 توان خود را برای تامین نیازهای بازار ارتقا دهد و به همین دلیل از هرگونه مشارکت و تشکیل کنسرسیوم در این مسیر استقبال میکند. به گفته وی این شرکت مرتبا در حال افزایش ظرفیتهای تولیدی خود است به طوری که تا پایان امسال حداقل قرارداد خرید یک شرکت نرمافزاری که در زمینه نرمافزارهای متن باز فعالیت میکند را به امضا خواهد رساند. همچنين به گفته وی همکاران سیستم بزرگترین و نخستین شرکت خصوصی نرمافزاری کشور است که به بورس وارد میشود.
نظاری سرمایه این شرکت در سال 1384 را بالغ بر 2 میلیارد تومان عنوان کرد که امسال این میزان به 5 میلیارد تومان افزایش یافته است. وی پیش بینی کرد که سرمایه این شرکت در سال 1386 به هشت میلیارد تومان برسد که این رقم برای یک شرکت نرمافزاری در ایران رقم بسیار قابل توجهی است.
نظاری در عین حال تاکید کرد که میزان درآمد و سرمایه شرکتهای نرمافزاری در ایران با بسیاری از کشورها از جمله در اروپا و ایالات متحده قابل مقایسه نیست. وی گفت: به عنوان مثال یک شرکت در حد همکاران سیستم در اروپا در بخش نرمافزار 300 میلیون یورو در سال فروش دارد. وی افزود: چنین شرکتی در غرب مي توانست حدود 60 میلیون دلار در آمریکا و 30 میلیون دلار در اروپا سود کسب کند در حالی که به عنوان مقايسه سود شرکتی مانند ما در ایران یک بیستم شرکتی مشابه در ایالات متحده است.
وی همچنین درباره برنامههای این شرکت برای ورود به بازارهای خارجی گفت: اگر مسیر ارتباطی ایران و جهان اجازه دهد همکاران سیستم خود را جهانی می بیند و جهت یافتگی این شرکت در آینده نه چندان دور نیز بازارهای منطقه، اروپا و آمریکاست. وی در عین حال جهت یافتگی همکاران سیستم در وضعیت فعلی را تمرکز بر داخل عنوان کرد ولی گفت که مدیران جوان تر همکاران سیستم ساخت یافتگی جهانی را برای این شرکت ترسیم خواهند کرد.
در این جلسه سوال شد که دیدگاه مدیران دولتی در استفاده از محصولات دولت الکترونیکی و بهره گیری از آنان چگونه بوده است؟ رحیمی در پاسخ به این پرسش گفت: مدیران دولتی هم اکنون نگاه مثبتی به موضوع دارند، آنها مشکلات خود در عرصه دولت را درک کردهاند اما به نظر می رسد تصمیمگیری و عزم آنان در این مسیر و مخصوصا جايگاه و اولویت برنامههاي فناوري اطلاعات در مقايسه با ساير موضوعات بزرگترین چالش در عرصه مدیریت دولتی باشد.
معرفی گیشه الکترونیکی
در این نشست مطبوعاتی همچنین یکی از تازهترین محصولات این شرکت به خبرنگاران رسانههای گروهی معرفی شد.
گیشه الکترونیکی یکی از مزیتهای پیاده سازی دولت الکترونیک است که اخیرا توسط شرکت همکاران سیستم در برخی سازمانها و نهادهای دولتی ایجاد شده است. امکان پیگیری 24 ساعته امورارباب رجوع، امکان ارتباط الکترونیکی بین کاركنان سازمان و ارباب رجوع، فراهم کردن زمینههای اعتماد و احترام به مشتریان و امکان ارتباط بین سازمانهای مختلف از جمله مزایای ایجاد گیشه الکترونیکی است.
به گفته مدیران این شرکت، گروه شرکتهای همکاران سیستم هم اکنون بخش وسیعی از سرمایه و نیروی کار خود را در زمینه سیستمهای دولت الکترونیکی متمرکز کرده و بیش از 135 نفر از نیروی کار خود در زمینه ارایه راهکارهای دولت الکترونیک مستقر کرده است.
آموزش بیش از 3850 نفر از کارکنان ستاد وزارتخانههای دولتی، آموزش 11 هزار نفر از کارکنان سازمانهای دولتی و 5700 نفر از کارکنان نهادهای عمومی از جمله فعالیتهای همکاران سیستم در ارایه این راهکارها به دولت بوده است.
هم اکنون بخشي از راهکارهای دولت الکترونیک در 7 وزارت خانه، 500 سازمان دولتی و 300 نهاد عمومی کشور پیاده سازی شده و در حال اجراست.