يحيي تابش با اشاره به اين که همکاران سيستم زمينه رشد و ترقي را براي نخبههاي آيتي فراهم کرده گفت: همکاران سيستم حاضر به سرمايهگذاري روي ايدههاي نوين دانشجويان شده و پروژههايي درآمدزا به آنها سپرده است.
وي علاوه بر نياز سرمايهگذاري روي ايدههاي دانشگاه گفت: لازم است براي موفقيت اين مدل در يک ارتباط جهاني نيز سنجيده شويم و در زنجيره جهاني و رقابت جهاني وارد شويم.
وي گفت: نبايد در دنيا تنها دريافتکننده بلکه ارايهدهنده هم بايد باشيم تا به پايداري در اين حوزه برسيم.
به گفته اين عضو هيئت علمي دانشگاه، سرمايهگذاري خطرپذير مسالهاي است که بايد به آن اهميت داده شود تا دستاوردهاي نوآورده امکان موفقيت در بازار داشته باشند.
رييس مرکز محاسبات شريف گفت: در شرايط فعلي ممکن است دستاوردهاي نوآورانهاي وجود داشته باشد که لازم است با تدابير خاصي براي حمايت از آن امکان ثبت اختراع و ايده به وجود آيد.
وي با اشاره به دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف گفت: دانشجويان اين دانشگاه با تشکيل گروههايي به توسعه تکنولوژي نرمافزار وتهيه نرمافزارهاي آموزشي مورد نياز دانشگاه پرداخته و توانستهاند دستآوردهاي نوآورنهاي داشته باشند که منجر به توليد محصولات نرمافزاري شده است.
وي افزود: اين گروهها ميتوانند از دانشگاه خارج شوند و در قالب يک شرکت تجاري فعاليت کنند و در اين مسير در صورت حمايت شرکتهاي بزرگ، اين گروهها که متشکل از نخبههاي دانشگاه هستند رضايت خاطر پيدا کرده و بدين ترتيب از فرار نخبهها جلوگيري ميشود.
به گفته اين عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف، به طور سنتي دردانشگاهها آموزش فعاليت اصلي به شمار ميآمد، اما پس ازمدتي براي پويايي، بخش پژوهش به آنها اضافه شد تا در توسعه مرزهاي دانش و دستاوردهاي اصيل علمي وتکنولوژي هم فعال باشند.
تابش افزود: اين جريان در دانشگاههاي ايران نيز شکل گرفت و در سالهاي اخير که دورههاي کارشناسي ارشد و دکترا تاسيس شده کار پژوهشي از فعاليتي تفريحي به شکل کاري حرفهاي و علمي تبديل شده است.
وي با اشاره به نهادينه شدن پژوهش در دانشگاهها گفت: ورود پژوهش به دانشگاهها موجب نگاهي مجدد به دانشگاهها شد و فعاليت ديگري به عنوان کارآفريني و نوآوريهاي تکنولوژي در برنامه آنها قرارگفت.
وي افزود: اين درحالي است که با نگاهي به خارج از کشور ميبينيم که موضوع نوآوريهاي صنعتي در کنار دانشگاههاي بزرگ شکل يافته است و دانشگاهها تکنولوژي را درکارآفريني وارد کردهاند.
وي با اشاره به مؤسسه تكنولوژي ماساچوست(MIT) آمريکا گفت: دانشگاهها تکنولوژي را توسعه داده و آن را به بازار نزديک ميکنند و چنانچه ديده ميشود در کنار MIT شرکتهاي بسياري در کنار دانشجويان و استادان شکل يافته است، Silicon Valley و شرکتهاي آيتي و هايتک که در کنار دانشگاهها براي توسعه تکنولوژي شکل گرفتهاند نيز نمونههاي ديگري هستند که در بازار تکنولوژي تاثير زيادي دارند.
تابش در ادامه گفت: نگاه به مدلهاي موفق دنيا انگيزهاي شده تا در دانشگاه صنعتي شريف به اين مقوله توجهي جدي شود.
وي تصريح کرد: در خارج از ايران شرکتهايي که به وجود ميآيند در لبه تکنولوژي حرکت ميکنند و با نوآوري اين مرز را تکان داده و آن را به محصولي تجاري وصنعتي تبديل مي کنند و سپس درصدي از سهام شرکت به دانشگاه تعلق ميگيرد.
وي با اشاره به اينکه شرکتها در کنار دانشگاهها براساس دستاوردهاي نوآورانه شکل ميگيرند گفت: در ايران سطح محصولات همانند دنيا نيست، اما از لحاظ توسعه تکنولوژي ميتوانيم حرکتي نو داشته باشيم.
وي گفت: در ايران ميتوان فعاليتهايي در جهت توسعه تکنولوژي، عملياتي کردن و ورود آن به بازار انجام داد و اين در حالي است که در آينده اين فعاليتها مي توانند به دستاوردهاي نوآورانه منتهي شوند.
تابش افزود: امروزه در دانشگاهها فرآيند نوآوري يا توسعه تکنولوژي در مسيري هدايت و حمايت شده
قرار مي گيرد، در دانشگاه شريف نيز در خردادماه سال جاري جشنواره کارآفريني به منظور ارايه ايدهها و طرحهاي تجاري و صنعتي برگزار شد.