به گزارش دريافتي از واحد ارتباطات دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني، حميد شهرياري دبير اين شورا، جامعه اطلاعاتي را به عنوان عامل محوري در دستيابي به جامعه دانايي، توسعه و توليد ثروت در كشورهاي توسعه يافته دانست و بيان داشت: سند ياد شده، ارائه كننده گام نخست از يك برنامه راهبردي ملي براي شكلگيري جامعه اطلاعاتي در كشور است كه به اقتضاي وظايف اصلي شوراي عالي اطلاعرساني مبني بر نظام جامع اطلاعرساني كشور تدوين يافته است.
وي ادامه داد: بنمايه اصلي اين سند حاصل بوميسازي روششناسي مركز توسعه بينالملل موسوم به CID است كه محور اصلي و تاكيد خود را نه بر خود فناوري اطلاعات و ارتباطات، بلكه بر اساس جامعه شبكهاي بنا نهاده است.
شهرياري خاطرنشان كرد: رويكرد ياد شده تناسب بيشتري با اهداف دبيرخانه دارد و به دنبال آن است كه نشان دهد آنچه محور اصلي توسعه ملي است، اطلاعات و محتواست.
وي تصريح كرد: بخشهاي پنجگانه سند و بسياري از زيربخشهاي آن همچون دولت الكترونيك، نه يك بحث فناورانه بلكه بحثي اجتماعي-سياسي بوده و داراي ابعاد حاكميتي-مديريتي در علوم انساني است.
دبير شوراي عالي اطلاعرساني، تدوين اين سند را با استفاده و عنايت به بسياري اسناد مربوطه از جمله سند چشمانداز جمهوري اسلامي ايران، برنامههاي پنجساله جمهوري اسلامي ايران، سند راهبردي امنيت فضاي تبادل اطلاعات، سند راهبردي تجارت الكترونيك، سند ملي سلامت، پيشنويس نقشه جامع علمي كشور، سند جامع فناوري اطلاعات،طرح تكفا 1 و 2، پيشنويس طرح تسما و بسياري از اسناد ديگر ذكر كرد.
وي در پايان با اشاره به راهاندازي بخشي در وبگاه دبيرخانه شوراي عالي اطلاعرساني، از همه نخبگان و فرهيختگان و صاحب نظران حوزههاي جامعه اطلاعاتي دعوت به عمل آورد تا در تكميل اين سند مشاركت كنند و انتقادات و پيشنهادات سازنده خود را به دبيرخانه ارسال كنند.