به گزارش ايسنا محمدباقر ظهوريفر با تاكيد بر اينكه حساسيت فرهنگي در جامعه ما مسايل اخلاقي است و با طرح اين سئوال كه كدام دستگاه نظارتي يا دولتي اعتراضي مبني بر فيلتر كردن اينگونه سايتهاي داراي مشكل اخلاقي داشته است؟ اظهار كرد: از اواسط سال 86 كه اجرا، مديريت و كار برروي شبكه ديتا به ما محول شد، طبيعتا وقتي شبكه در اختيار ماست، فيلترينگ نيز در دست ما خواهد بود.
وي تصريح كرد: وقتي پهناي باند بينالمللي وارد كشور ميشود، بخشي از كار فيلتر مستقيما به شركتهايي كه ظرفيت بالايي دريافت ميكردند، داده ميشد و طبيعتا كار فيلترينگ را آنها انجام ميدادند و بقيه را خود شركت ارتباطات زيرساخت انجام ميداد اما از اواسط سال 86 و انتقال وظايف، كل موضوع فيلترينگ نيز به طور كامل به ما محول شده و اين كار به صورت يكپارچه انجام ميشود و نرمافزاري هم كه مورد استفاده قرار ميگيرد همان نرمافزار قبلي است.
ظهوريفر كه در نشست خبري سخن ميگفت با بيان اين كه بالغ بر 110 هزار E1 شبكه انتقال داريم، گفت: كمتر از 60 هزار E1 استفاده شده و 50 درصد آن آماده واگذاري است اما هنوز زير بار نرفته است. مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت گفت: در برنامه پنج ساله چهارم در مكانهايي كه نياز بود مسير پشتيبان ايجاد و سعي كرديم به جز مسير اصلي دو مسير ديگر را بهعنوان مسير پشتيبان در نظر بگيريم.
وي تصريح كرد: پروژه كور و سوپر كور براي بار سوم به مناقصه گذاشته شده است و نتيجه آن يك تا دو ماه آينده مشخص ميشود كه با اين كار شبكه ديتاي كشور متحول خواهد شد و براي سرويسهاي ارتباطي مثل وايمكس و يا اپراتور سوم تلفن همراه كه به شبكهي ديتاي بزرگي نياز دارد، مشكلي نخواهيم داشت و شبكه توسعه خواهد يافت.
او همچنين درباره شبكه سيگنالينگ كل كشور يادآور شد: تا به امروز شبكه مستقلي در اين زمينه نداشتيم اما قرار است شبكه سيگنالينگ مستقل داشته باشيم كه كار نصب آن آغاز شده و اميدواريم تا حدود شش ماه آينده زير بار برود كه با اين كار كيفيت ارتباطات افزايش خواهد يافت. مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت با اشاره به مركز بيلينگ سنتر خاطرنشان كرد: اين مركز را سال گذشته با اعتبار 130 ميليارد ريال به بهرهبرداري رسانديم كه كيفيت شبكه صدا و سيما افزايش يافت و اين كار با انتقال كريرهاي صدا و سيما از راديو و انتقال آن به فيبر انجام شد.
وي با تاكيد بر اين كه درباره تامين ارتباطات اپراتورها مشكلي نداريم و هيچگونه درخواستي در اين زمينه وجود ندارد كه تامين نكرده باشيم، گفت: شبكه ديتاي كشور را توسعه داديم كه تا اواسط سال جاري نتايج آن مشخص ميشود و تا زماني كه مناقصهي پروژهي كور و سوپر كور برگزار شود شبكه را تاحدود دو برابر ارتقاء خواهيم داد. ظهوريفر درباره شبكه IDC هم تصريح كرد: درباره اين پروژه اقدامات زيادي انجام شده اما هنوز به مرحله تعيين پيمانكار نرسيده است كه سعي ميكنيم تا حدود شش ماه اول سال جاري آن را نهايي كنيم.
او در ادامه تاكيد كرد: ما به دنبال بازاريابي براي فروش امكانات به كشورهاي همسايه و ترانزيت ارتباطات بينالمللي هستيم كه بعضي قراردادها نهايي شده و بعضي نيز در حال نهايي شدن است كه اين موضوع منابع جديد ارزي براي كشورمان خواهد داشت.
وي درباره علت كاهش سرعت اينترنت ادامه داد: كاربران، پهناي باند خود را از شركتها دريافت ميكنند و اگر سرعت اينترنت كاهش يابد ما نبايد در اين زمينه پاسخگو باشيم و ممكن است دليل اين موضوع وجود مشكل در شبكهاي غير از زيرساخت باشد و اين را نبايد به معني اختلال در شبكه زيرساخت دانست چون هر شبكهاي شبكه زيرساخت نيست. به گفته مديرعامل شركت ارتباطات زيرساخت بهواسطه اتفاقاتي كه در مسيرهاي كابل فيبرنوري افتاده كمترين مشكل را داشتيم و درواقع شركت خود را به يك مسير وابسته نكرده است.
او در ادامه اظهار كرد: ممكن است شركتي كه از ما پهناي باند خريداري ميكند، همه ميزان خريداري شده را مورد استفاده قرار دهد و يا بيش از ظرفيتي كه خريداري كرده، به كاربران ارائه دهد كه اين كار طبيعتا در كيفيت مشكلساز ميشود؛ البته كار نظارتي را در اين زمينه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي برعهده دارد و ما نبايد در اين زمينه پاسخگو باشيم. ظهوريفر تصريح كرد: در واقع بحث كم فروشي كه توسط برخي شركتها صورت ميگيرد توسط سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بررسي و موارد رسيدگي ميشود.
وي درباره كاهش قيمت اينترنت و با بيان اينكه سعي ميكنيم امسال برروي تعرفهها تجديدنظر كنيم و تا جايي كه امكان دارد تعرفهها را كاهش دهيم گفت: ما بهعنوان يكي از اعضا در اين زمينه ميتوانيم پيشنهاد بدهيم و شركت مخابرات ايران، استفاده كنندگان و ارايه دهندگان نيز بايد در اين زمينه پيشنهادات خود را به سازمان تنظيم مقررات ارايه داده و اين موضوع در نهايت به كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات رفته و در آنجا در اين مورد تصميمگيري شود و ما نيز درصدديم كه اين ميزان را كاهش دهيم تا در نهايت كاربر نهايي نيز منتفع شود.
او با تاكيد بر اينكه قطعي فيبرنوري دليل بر قطعي ارتباط نيست، تاكيد كرد: ما توسعه شبكه فيبرنوري را در برنامه پنج ساله طوري ديديم كه هر ند اصلي ما حداقل دو مسير پشتيبان داشته باشد و اگر فيبري قطع شد از مسيرهاي ديگر تامين شود. ظهوريفر همچنين درباره قطعي فيبرنوري در مسيرهاي دريايي يادآور شد: كشتيها براي تردد خود دالان مشخصي دارند ولي ممكن است در زمانهاي خاص به عنوان مثال در زمان طوفان، مسير كشتي منحرف شده و لنگر آنها قطعي فيبر را به دنبال داشته باشد.
وي درباره موضوع SLA يا توافقنامه سطح خدمات گفت: حدود سه سال است كه آييننامه آن را تهيه كرده و چند جلسه نيز با سازمان تنظيم مقررات و مخابرات داشتيم و در حال حاضر سازمان تنظيم مقررات برروي تعرفه آن كار ميكند. مدير عامل شركت ارتباطات زيرساخت تاكيد كرد: 34 درصد كاهش تعرفه و 50 درصد نيز در قيمت لينك براي شركتها كاهش داشتيم؛ ما هر كاري براي كاهش قيمت پهناي باند انجام داديم.