ايتنا - اگر امروز هم در موقعیت ریاست مرکز نشر دانشگاهی بودم، شاید یک مجله اینترنتی درباره ویرایش و یک «غلط ننویسیم» جدید منتشر میکردم.
نصرالله پورجوادی گفت: در سایتهای اینترنتی به خصوص سایتهایی مانند فیسبوک، خط فارسی در حال عوض شدن است؛ چون مردم با خط شکسته مطلب مینویسند و همانجوری که تکلم میکنند، مینویسند.
به گزارش ایتنا از مهر، مراسم رونمایی از کتاب «جشننامه ابوالحسن نجفی» که به تازگی به کوشش امید طبیبزاده و انتشارات نیلوفر منتشر شده، عصر دیروز سه شنبه ۱۵ شهریور با حضور ابوالحسن نجفی، محمدعلی موحد، فتحالله مجتبایی، ضیاء موحد، حسین معصومی همدانی، امید طبیبزاده بزرگان و پیشکسوتان عرصه ادب و قلم در موسسه فرهنگی شهر کتاب برگزار شد.
سایتهایی مانند فیسبوک، زبان فارس را عوض میکنند مدیر سابق مرکز نشر دانشگاهی ادامه داد: اساس این کتاب بر کلمه بود. ولی زبان فارسی در حال حاضر از جهات دیگری مورد تهدید واقع شده است. غلطها و شلختگیهای زیادی وارد زبان فارسی شده و استفاده از آنها در حال گستردهتر شدن است. این مسئله به خصوص در اینترنت، شکل جدی دارد. در سایتهای اینترنتی به خصوص سایتهایی مانند فیسبوک، خط فارسی در حال عوض شدن است چون مردم با خط شکسته مطلب مینویسند و همانجوری که تکلم میکنند، مینویسند. نکته دیگر لطمهای است که ترجمههای بد و ضعیف به پیکره زبان فارسی وارد میکنند.
پورجوادی گفت: با توجه به این شرایط، به نظرم امروز باید یک «غلط ننویسیم» دیگر متناسب با وضعیت امروز زبان فارسی و نیازهای روز منتشر شود. من این موضوع را در چند جلسه فرهنگستان مطرح کردم، ولی متاسفانه چون فرهنگستان، ذهنیت مسن و پیری دارد و نمیتواند با زمان پیش برود، به این پیشنهاد توجهی نشد. اگر امروز هم در موقعیت ریاست مرکز نشر دانشگاهی بودم، شاید یک مجله اینترنتی درباره ویرایش و یک «غلط ننویسیم» جدید منتشر میکردم.