به گزارش ايسنا در اين بيانيه كه به امضاي استادان و اعضاي هيات علميگروه زبان و ادبيات فارسي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران رسيده، آمده است: «خط فارسي يكي از مؤلفههاي مهم وحدت و هويت ملي، و پلي است كه نسلهاي گذشته و حال را به يكديگر پيوند ميدهد. در طول تاريخ، بزرگترين دانشمندان، عارفان و شاعرانايراني، آثار ارجمند خويش را به كمكاين خط به حافظه تاريخ سپردهاند و هزاران خوشنويس چيرهدست، اوج زيبايي و هنر را در پيكره آن به يادگار نهادهاند.
بيترديد هرگونه بيتوجهي و بيمهري به خط فارسي و هر نوع افراط و تفريط در حق آن، جفا به فرهنگايراني و اسلامياست و ميتواند آثار مخاطرهآميزي بر هويت ملي و ديني ما بگذارد. به همين دليل است كه اصل پانزدهم قانون اساسي جمهوري اسلاميايران، بر اهميت خط فارسي بهعنوان "خط رسميو مشترك مردمايران" تاكيد ورزيده و كاربرد آن را در اسناد و مكاتبات رسميضروري دانسته است. استادان بزرگ ادب فارسي و بنيانگذاران گروههاي زبان و ادب فارسي نيز همواره به خط شيواي فارسي عشق ورزيدهاند و لزوم صيانت از آن را يادآور شدهاند.»
در ادامه اين بيانيه آمده است: «بنابر آنچه گذشت، حفظ حرمت و اعتبار خط فارسي يكي از وظايف مهم همه اهل فرهنگ، به ويژه استادان و مدرسان و دانشجويان زبان و ادب فارسي است. در سالهاي اخير تحولات گسترده و شتابان در عرصه فناوري – به ويژه در رايانه (كامپيوتر) و ارتباطات سيار - باعث شده كه متخصصان ما نتوانند در زمينه تطابق بخشيدن خط فارسي با فناوريهاي نوين، چنانكه بايد و شايد، چارهانديشي كنند و همچون جوامع ديگر دراين زمينه تدبيري بايسته و جامع بينديشند و همين تاخير، به نگرانيهايي در ميان اصحاب فرهنگ و دوستداران خط فارسي دامن زده است. به نظر ميرسد كهاين نگرانيها تا حدود زيادي بجا و بحق و شايسته بررسي و چارهانديشي است.»
امضاكنندگان اين بيانيه همچنين متذكر شدهاند: «فقدان چارهانديشي جامع دراين زمينه باعث شده است كه بسياري از كاربران كامپيوتر و فناوريهاي نوين، با وجود عشق و علاقه فراوان به خط و فرهنگ ملي، از سر ناچاري به الفباي انگليسي روي بياورند و به عنوان مثال ميليونها نفر مشترك تلفنهاي همراه، در ميليونها پيام كوتاهي كه روزانه ارسال ميكنند، از خط بيگانه استفاده كنند. به نظر ميرسد كه مشكلات موجود در فرستادن پيام به خط فارسي و احيانا گرانتر بودن تعرفه خط فارسي، دراين زمينه بيتاثير نبوده است.
به يقين تداوم شرايط كنوني، نه در شان فرهنگ و ملت بزرگايران است و نه افتخاري براي مسوولان محترم امر بهويژه متوليان امور فني و فرهنگي محسوب ميشود.» در ادامه اين بيانيه با تاكيد بر اعلام نگراني از شرايط فعلي، آمده است: «از همه استادان و محققان زبان و ادب فارسي و متخصصان دلسوز و متعهد كشور ميخواهيم با همه توان علميو عملي خويش، در رفعاين مشكل بكوشند. بايسته است دستاندركاران محترم وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات،اين موضوع را كاملا جدي و اساسي تلقي كنند و شايسته است كه مسوولان محترم فرهنگستان زبان فارسي و شوراي محترم انقلاب فرهنگي و اصحاب ارجمند رسانههاي گروهي و همه اهل فرهنگ دراين زمينه از هيچ كوشش و رهنمودي مضايقه نفرمايند.
همچنين در زمينه صيانت از اصل پانزدهم قانون اساسي، وظايف و مسووليتهايي متوجه مجلس محترم شوراي اسلامياست كه نمايندگان محترم، خود بدان واقفند و نيازي به يادآوري آن نيست. دوام و بقاي ملتايران و فرهنگ و ادبياتاين ديار را همواره از خداوند بزرگ مسئلت ميكنيم.»
بنابر اين گزارش، افرادي كه اين بيانيه را امضا كردهاند، عبارتاند از: محمدرضا شفيعي كدكني، مظاهر مصفا، علي شيخالاسلامي، اسماعيل حاكمي، جليل تجليل، مظفر بختيار، عليمحمد حقشناس، خسرو فرشيدورد، برات زنجاني، سيدامير محمودانوار، عباس كيمنش، محمدعلي آذرشب، محمود شكيب، عليمحمد موذني، منوچهر اكبري، شهرام آزاديان، احمد احمدي، اصغر باباسالار، محمد دهقاني، عبدالرضا سيف، محمود فضيلت، سيدمحمدمنصور طباطبايي، سيدمصطفي موسوي راد، روحا...هادي و محمدرضاتركي.