در متني كه توسط نماينده ايران در اجلاس ژنو قرائت شد با اشاره به روشن بودن ماموريت كار گروه راهبري اينترنت ( (WGIGدر سند فاز اول اجلاس WSIS آمده است: « اين گروه بايد زمينه بحثهاي نهايي در فاز دوم اجلاس WSISبه عنوان يكي از مهمترين و حساسترين مسائل باقي مانده را فراهم كند.»
"اين گروه تعهدات ويژهاي در راهبري اينترنت به شكلي شفاف، دموكراتيك و چند وجهي دارد."
در بخش ديگري از اين متن آمده است، " اينترنت به شكل مستقيم و غير مستقيم زندگي فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي ميليونها نفر در سراسر دنيا را تحت تاثير خود قرار داده است."
"اين در حالي است كه ما شاهد عدم حقوق و چارچوبهاي بينالمللي در اين خصوص هستيم و حالا زمان آن فرا رسيده تا به اين موضوع سامان داده شود." به طور كلي مردم و به ويژه جوانان كشور ما امروزه نسبت به پتانسيل هاي موجود در فناوري اطلاعات و ارتباطات و تاثير آن در ايجاد تغيير در زندگي خود آگاه شدهاند.
بدون دسترسي به اطلاعات موجود، دانش و فناوري اطلاعات و ارتباطات شكاف ديجيتال كه هم اكنون ميان كشورهاي شمال و جنوب وجود دارد گسترده تر خواهد شد.
بنابر اين زماني كه مردم خواستار دسترسي ارزانتر به اينترنت، سختافزار و نرمافزار مناسب و دسترسي ملي به دامينهاي خود هستند، خواستار حقوق توسعه و ارتباطات نيز هستند.
بنابراين ناديده گرفتن اين حقوق بدون دليل موجه روشي دموكراتيك محسوب نمي شود.
در اين خصوص زماني كه از اينترنت به عنوان ابزار توسعه علم و دانش استفاده ميشود در اشتراك نگذاشتن آن امري ناصحيح به شمار ميرود.
در بخش ديگري از اين گزارش از WGIGخواسته شده تا با تمركز بيشتر روي مسايلي همچون زيرساختها، مديريت منابع اينترنتي، موضوع نامهاي دامنه ، IPآدرس ها، مديريت سيستمهاي ROOTسرور، هرزنامه ها(اسپم)، امنيت شبكه و جرايم مجازي كه نيازمند همكاريهاي بينالمللي است، كار خود را پيش ببرد.