دبير شوراي عالي اطلاعرساني گفت: اينترنت در جهان به سمت دموكراسي پيش خواهد رفت و اين امري جبري است.
نصرالله جهانگرد در گفتوگو با ايسنا درباره ارزيابي خود از precom دوم اجلاس WSIS با مثبت ارزيابي كردن حضور هيئت ايران در اين اجلاس گفت: تيم ايران به لحاظ تعداد و كارشناس، حضور خوبي داشت و از نظر محتواي اطلاعات و تكنيكي نيز به خوبي عمل كرد.
وي گفت: مجموعه مباحث مطرح شده در اين مقطع پيشرفت خوبي داشته و در خصوص سازماندهي اجرايي موضوعات در آينده نيز بحث شد.
وي گفت: ايده تاسيس يك سازمان جهاني جديد زير نظر سازمان ملل براي اداره راهبري ICT كه يك زيرگروه پيشنهادي است از ايدههاي مطرح شده جديد در اين اجلاس بود.
جهانگرد، با اشاره به اينكه بحث تاسيس صندوق مالي كمك به توسعه ICT در كشورهاي در حال توسعه تقريبا قطعي شدهاست، اظهار داشت: اميدواريم با تركيب فعاليتهاي داخل ايران، فعاليت در سطح آسيا و حضور در مجامع بينالمللي مستقر در ژنو بتوانيم از فرصتهايي كه پيش ميآيد براي استفاده در عرصه ملي به خوبي بهره بگيريم.
دبير شوراي عالي اطلاعرساني، با اشاره به اينكه خوشبختانه ايران در ژنو در اين عرصه حضور خوب و فعالي داشتهاست، اظهار اميدواري كرد: ما داراي نمايندگان دائمي در كارگروههاي اصلي راهبري اين مباحث هستيم و اطلاعات و تعاملات با سطوح تصميمگير بينالملل تقريبا به روز است.
جهانگرد «چگونگي تجهيز سيستمهاي داخلي، تعميق آن در بين متخصصان داخلي و كسب نظر براي ارائه مستقيم مطالب كه البته كار طاقتفرسايي است را مهمترين چالش عنوان كرد و افزود: اميدواريم با حمايت دستگاههاي ذيربط بتوانيم اين كار را به خوبي انجام دهيم.
وي درباره مهمترين مسئلهاي كه باعث شكلگيري كار گروه حاكميت اينترنت شد، گفت: سوالي اساسي كه هنوز باقي است تبديل شدن مديريت اينترنت از حالت انحصاري به بينالمللي است و اين سوال محور چالش داخل گروه هم است و كشورهاي در حال توسعه بعضا تند بوده و مايل هستند اين كار، كاملا بين دولي شود.
جهانگرد گفت: به اعتقاد ما قلمرو حقوقي كه مديريت اينترنت در آن قرار ميگيرد از حاكميت يك دولت خاص خارج و زير چتر حقوق بينالمللي قرار ميگيرد و امكان فيزيكي آن، اولويت دوم است، ولي اولويت اول همان نحوه اداره حقوقي اين نهاد است و در اين ميان ميزان مشاركت ديگران در اداره اين مبحث يك موضوع قابل بحث است.
وي ادامه داد: برزيل در سندي كه تهيه كرده بود اتهامات تندي را نسبت به نظام اداره اينترنت جهان وارد كرد، ولي ما وقتي ميخواهيم وارد اين مناسبات شويم با مشكلاتي چون فقدان مشروعيت و دموكراسي در فرآيند تصميمسازي، چگونگي اداره اينترنت، فقدان شفافيت كه مشخص نيست چه كسي در اين عرصه از طرف ما تصميم ميگيرد و فقدان مشاركت جامعه جهاني روبرو هستيم.