به گزارش ايرنا به نقل از "افكام" نهاد نظارتي رسانههاي بريتانيا، تنها در سه ماهه پاياني سال ۲۰۰۴حدود ۹۰۰هزار مبدل سيستم آنالوگ به ديجيتال در اين كشور خريداري شده است.
دولت انگليس اعلام كرده است كه قصد دارد تا پايان سال ۲۰۱۲سيستم آنالوگ را به كلي از صحنه رسانههاي تصويري خانگي اين كشور حذف كند. براساس اين برنامه، سال ۲۰۰۷ميلادي سال فراگيرشدن سيستم ديجيتال در راديو و تلويزيون انگليس اعلام شده است.
اگر اين تغيير در زمان مقرر انجام شود، انگليس نخستين كشور در جهان خواهد بود كه به طور صددرصد سيستم رسانههاي صوتي و تصويري عمومي خود را ديجيتالي ميكند.
اين در حالي است كه در بيشتر نقاط جهان حتي اروپا هنوز كشورهايي همچون پرتغال و اسپانيا روند تبديل سيستم پخش تلويزيوني خود از آنالوگ به ديجيتال را آغاز نكردهاند.
به گزارش نهاد نظارتي آفكام، دسترسي به تلويزيون ديجيتالي در سه ماهه پاياني سال ۲۰۰۴در بريتانيا از ۵۵/۴درصد به ۵۹/۴درصد افزايش يافته است.
شبكههاي راديو و تلويزيون ديجيتالي كه از چهار سال پيش در انگليس فعاليتشان را آغاز كردهاند، همچنان به كساد كردن بازار شبكههاي پخش آنالوگ ادامه ميدهند.
با راهاندازي اين شبكهها، اكنون مردم انگليس ميتوانند با خريد يك جعبه تبديل سيستم و يا خريد تلويزيونهاي ديجيتالي بيش از ۳۰كانال تلويزيوني و ۵۰كانال راديويي را دريافت كنند. تعداد اين شبكهها همچنان در حال افزايش است.
در سيستمهاي ديجيتالي، انتقال سيگنالهاي صوتي و تصويري در مقايسه با سيستم آنالوگ به مراتب سريعتر، شفافتر و با كيفيت بيشتر و با حداقل افت كيفي نسبت به برنامه توليد شده اصلي صورت ميگيرد.
در سيستمهاي ديجيتالي تلويزيوني، امكان گنجاندن كانالهاي آزاد بيشتري در مقايسه با سيستم آنالوگ وجود دارد. در اين سيستم بر خلاف سيستم يك طرفه آنالوگ، انتقال سيگنالها در سه مسير از طريق كابل يا ماهوارهصورت ميگيرد.
در حال حاضر دستگاههاي تلويزيونهاي انگليسي به سه شيوه قادرند برنامههاي ديجيتالي را دريافت كنند.
برخي از تلويزيونها كه نوع "دي.وي.بي" نام دارند و در سالهاي اخير ساخته شدهاند، داراي سيستم ديجيتال هستند و صرفا با اين سيستم كار ميكنند.
در مورد تلويزيونهاي معمولي هماكنون مبدلهايي ساخته شده كه همانند گيرندههاي ماهوارهاي يا دستگاههاي دي.وي.دي و ويديو به تلويزيون وصل ميشوند و سيستم تلويزيون را از آنالوگ به ديجيتال تبديل ميكنند.
سواي اين دو روش، شبكههاي تلويزيوني كابلي نيز به مشتريان و مشتركان خود سيستم مبدل مجاني ارائه ميكنند.
اين دستگاه مبدل در ابتداي عرضه در فروشگاههاي انگليس در سال ۲۰۰۱ حدود ۱۰۰پوند قيمت داشت، ولي به مرور با افزايش و تنوع توليد، بهاي آنها تقريبا نصف شده است.
برخلاف سيستمهاي موجود مبدل براي تلويزيونهاي ديجيتالي، اين امكان در راديوهاي ديجيتالي وجود ندارد و براي دريافت امواج و برنامههاي ديجيتال صرفا بايد از راديوهاي جديد داراي امكانات اين سيستم استفاده كرد.
راديوهاي ديجيتالي نيز با ارسال امواج از طريق يك تقويتكننده از مركزي ديجيتال به جاي ارائه مستقيم آن بر روي آنتن، كيفيت صوتي بسيار بالاتري را ارائه ميكنند.
به گفته "تسا جاول" وزير فرهنگ و رسانههاي انگليس، سال ۲۰۱۲حداكثر زماني است كه شبكههاي راديو و تلويزيوني اين كشور مجوز توليد و ارسال برنامههاي آنالوگ خواهند داشت و پس از آن همه سيستمها ديجيتالي خواهند بود.
در گزارشهاي پيشين دولت انگليس از سالهاي بين ۲۰۰۶تا ۲۰۱۰به عنوان زمان انتقال كامل سيستمهاي رسانهاي اين كشور از آنالوگ به ديجيتال ياد شده بود.
با وجود اعلام اين مهلت، از سه سال پيش تاكنون شماري از شبكههاي رسانهاي در انگليس انتقال كامل سيستمهاي خود از آنالوگ به ديجيتال را آغاز كرده و اميدوارند تا زودتر از سال ۲۰۱۲و حتي ۲۰۰۷اين روند را به پايان برسانند.