محسن پازري با اشاره به اين كه احراز هويت ديجيتال، پيشزمينه ايجاد تجارت الكترونيك و تبادلات امن است، گفت: تا كنون احراز هويت ديجيتال و تبادل امن اطلاعات با استفاده از فناوري مراكز صدور گواهي و شبكه كليد عمومي صورت ميگرفت كه در اين فناوري مراكز صدور گواهي به صورت سلسله مراتب به يكديگر و نهايتا مراكز اصلي متصل بودند.
وي افزود: با توجه به اين كه فناوري مربوط به آن محدود و در انحصار شركتهاي آمريكايي قرار داشت، نتوانستيم از آن استفاده كنيم و به همين خاطر اقداماتي جهت دستيابي به اين تكنولوژي در شركت ارتباطات ديتا آغاز شد.
وي تصريح كرد: شكلي از اين فناوري با عنوان DTSها كه مخفف Domein Trust Server است، در كشورهاي اروپايي مورد استفاده قرار ميگيرد، عملكرد آن هم بگونهاي است كه با هر بار مراجعه، كليد رمزي به فرد داده ميشود كه اين كليد براي ارسال امن اطلاعات مورد استفاده است و براي نقل و انتقالهاي بعدي اطلاعات فاقد اعتبار خواهد شد.
پازري افزود: حسن اين شيوه در اين است كه با استفاده از اين فناوري، فرد ارسال كننده اطلاعات اطمينان دارد اطلاعات در شبكهاي امن ارسال ميشود، دريافت كننده نيز مطمئن است كه اطلاعات رسيده به هيچ عنوان دستكاري نشده و حتي در صورت دستكاري شدن نيز قابل پيگيري خواهد بود و دريافت كننده نيز نميتواند دريافت آن را نفي كند.
وي خاطرنشان كرد: مذاكرات و اقدامات مطالعاتي در مورد نحوه دستيابي و استفاده از اين فناوري در شركت ارتباطات دادهها آغاز شد و RFP پروژه با مشاركت معاونت فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات در حال تهيه است و بزودي آماده خواهد شد.
وي يادآور شد: پس از تهيه RFP طرح، تا چند روز آينده پروژه به مناقصه گذاشته خواهد شد كه با توجه به اينكه در اين پروژه بحث امنيت اطلاعات مطرح است، بايد در انتخاب شركتها دقت شود.
پازري تصريح كرد: طبق زمانبندي پيشبيني شده، RFP بايد تا تاريخ دهم مرداد ماه نهايي شود و اميدواريم تا آخر مردادماه هم بتوان مناقصه را برگزار و در نتيجه، پروژه تا انتهاي سال جاري به اجرا درآيد.
وي ادامه داد: با نهايي شدن طرح، پروژه به كارگيري سرورهاي امن كه از آن با عنوان ايجاد فناوري ركن ثالث ياد ميشود، اميدواريم قدمهاي اول براي تبادل امن اطلاعات برداشته شود. البته فاز اول براي مراودات داخل وزارت ارتباطات و شركتهاي تابعه مورد استفاده قرار خواهد گرفت اما در فازهاي بعد ميتواند در سطح ملي مورد استفاده قرار گيرد.