ایتنا- اینبار نوبت تکنولوژی به چترها میرسد. چترهای هوشمند میزان بارش را میسنجند.
پژوهشگران هلندی چترهای معمولی را به دستگاه سنجش باران تبدیل کرده اند.
به گزارش ایتنا از مهر، نمونه اولیه این چتر هوشمند دارای حسگری است که سقوط قطرات باران را روی چادر چتر تشخیص داده و از بلوتوث برای ارسال این اطلاعات از طریق یک تلفن همراه به یک رایانه استفاده می کند.
ایده "رولف هات" استاد دانشگاه دلفت از اجرای این طرح، جلب همکاری هزاران شهروند در یک سنجش علمی و تهیه داده و اطلاعات قابل اعتماد از میزان بارش باران در سطح شهر است.
وی گفت: اگرچه پیشرفت علم امکان دسترسی به داده های بارشی را از طریق رادار و ماهواره فراهم کرده است اما میزان بارشی که به سطح زمین می رسد به دلیل افزایش هزینه ها، به طور دقیق اندازه گیری نمی شود و این امر برای سازمانهایی که مدیریت عملی آب را انجام می دهند چالشی خواهد بود.
یک حسگر پیزو در زیر چادر این چتر تعبیه شده و می تواند لرزش های ناشی از سقوط قطرات باران را اندازه گیری کند.
این حسگر به بلوتوث یک تلفن همراه متصل شده تا اطلاعات خود را به یک اپلیکیشن ارسال کند. سپس این تلفن هوشمند تمامی داده های خود را به یک لپ تاپ می فرستد.
بررسی های آزمایشگاهی و تحقیقات انجام شده در حیاط خانه دکتر هات در طول بارش یک باران سبک نتایج نوید بخشی داشت.
وی که نتایج به دست آمده از این چترها را ارزشمند می داند می گوید هر چتری می تواند به این فناوری تجهیز شود. شرکت در این پروژه فقط مستلزم باز کردن چتر در زیر باران است؛ در این حالت داده ها به تلفن همراه ارسال که آن نیز در نهایت به تشکیل یک ابر اطلاعاتی در لپ تاپ منجر می شود.
در این حالت دانشمندان به صدها حسگر باران در گوشه و کنار شهر دسترسی دارند که می تواند توانایی آنها را از درک آب شناسی شهری افزایش دهد.
هات معتقد است این شیوه به طور چشمگیری ظرفیت ما را در پیش بینی سیل در شهرها و انجام اقدامات پیشگیرانه افزایش می دهد.
این چتر هوشمند در مجمع عمومی اتحادیه علوم زمین اروپا در وین عرضه شده است.