۹
۰
plusresetminus
يکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۲
رونمایی رسمی از اولین موتور جست‌وجوی ایرانی

یوز ایرانی جایگزین گوگل می‌شود؟

ایتنا- اولین موتور جست‌وجوی رسمی کشور صبح امروز با حضور وزیر ارتباطات و معاونان وی رونمایی شد.
یوز ایرانی جایگزین گوگل می‌شود؟


در این موتورجست‌وجو که یوز نام دارد و با آدرس www.yooz.ir در دسترس کاربران قرار دارد، کاربران اینترنت می‌توانند مطالب مورد نظر خود را مورد جست‌وجو قرار داده و از این موتور جست‌وجو به جای جست‌وجوگرهایی مانند گوگل استفاده کنند.


به گزارش ایتنا از ایسنا،‌ نصرالله جهانگرد - معاون وزیر ارتباطات و رییس سازمان فناوری اطلاعات - صبح امروز در مراسم رونمایی از این موتور جست‌وجو به صحبتی کوتاه پرداخته و عنوان کرد: استفاده از تولیدات بومی موجب خواهد شد خط و زبان فارسی در فضای سایبر رشد کند که این موضوع معرف توان ملی ما بوده و در عین حال توان امنیتی کشور را ارتقاء خواهد داد.

وی با تاکید بر این‌که لازم است بتوانیم در این فضا کار را به نحو صحیحی انجام داده و برای تامین نیازمندی‌های مردم ابزار‌های مناسبی را با زبان فارسی ارائه کنیم، توضیح داد: به موازات گسترش شبکه ملی اطلاعات از جمله برنامه‌های وزارت ارتباطات حمایت از تولید، عرضه و بکارگیری این ابزارها در محیط رایانه‌ای است و بر این اساس از کلیه‌ی شرکت‌های فعال در این زمینه حمایت‌های لازم صورت خواهد گرفت.

او در عین حال اظهار امیدواری کرد که با این شیوه با انفجاری از ذخائر داده و دانش در فضای اینترنت مواجه شویم که این موضوع ارزش افزوده زیادی را برای شرکت‌ها به دنبال خواهد داشت.

جهانگرد همچنین یادآور شد: چندی پیش یک موتور جست‌وجو هم در شهر یزد رونمایی شده و فعالیت‌های آزمایشی خود را آغاز کرد.

برات قنبری - معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات - هم در این مراسم اظهار کرد: برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات جست‌وجوگرهای بومی از اهمیت خاصی برخوردارند، چرا که اگر آنها نباشند، نهضت تولید محتوا و نرم‌افزار به شکل درستی پیش نخواهد رفت. برهمین اساس ما تلاش داریم حمایت‌های لازم در این زمینه را انجام دهیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تشکیل شورایی به نام شورای راهبری اظهار کرد: طبیعی است ادامه‌ی این مسیر همت می‌خواهد، چرا که پروژه‌های ICT مانند کوه یخ هستند که در ابتدا تنها بخش کوچکی از آنها مشخص است، اما کار به مراتب وسیع‌تر از آنچیزی است در ابتدا دیده می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی وزارت ارتباطات همچنین به نیاز کشور به سرمایه‌گذاری حداقل ۱۷۰ میلیارد تومانی در این بخش اشاره کرد و افزود: زمانی که در وزارت ارتباطات سیاست ما آن است که میزبانی ۹۰ درصد اطلاعات در خارج از کشور را تغییر دهیم لازم است برای رسیدن به این هدف از سرویس‌های داخلی و به ویژه موتور جست‌وجوهای بومی بهره بگیریم.

مهدی تقوی - مدیر پروژه یوز ایرانی - در این مراسم به صحبتی کوتاه پرداخته و خاطر‌ نشان کرد: در حال حاضر ایران ششمین کشور استفاده‌کننده از گوگل در دنیاست.

وی ادامه داد: ما برای راه‌اندازی این موتور جست‌وجو طی چهار سال گذشته از محققان پنج دانشگاه کشور کمک گرفتیم.

تقوی همچنین عنوان کرد: در حال حاضر کشور‌های مختلف دنیا استفاده از موتورهای جست‌وجو بومی را مورد توجه قرار دادند و برهمین اساس بیش از نیمی از جست‌وجوی مردم خود را به سمت این موتورها سوق داده‌اند.

مدیر پروژه موتور جست‌وجوی یوز همچنین عنوان کرد: در حال حاضر روزانه ۲۵ میلیون نفر در داخل ایران اطلاعات خود را از طریق گوگل تامین می‌کنند در حالی که سرویس‌های بومی می‌توانند اطلاعات بیشتری را در اختیار این افراد قرار دهند.

وی همچنین به مباحثی مانند تحریم‌ها و مشکلاتی که ممکن است به واسطه تحریم سرویسی مانند گوگل در ایران ایجاد شود، گفت: ما برای این موتور جست‌وجو سه گام تعریف کرده‌ایم که در مرحله‌ی اول اینگونه تعریف شده است که ما باید یک میلیارد صفحه فارسی را پوشش دهیم که اکنون از این سقف هم گذر کرده‌ایم.

مدیر پروژه موتور جست‌وجوی یوز ادامه داد: در خصوص زبان انگلیسی نیز برنامه‌ریزی ما آن است که به شش میلیارد صفحه فارسی، انگلیسی و عرب زبان برسیم که هنوز با این نقطه فاصله داریم و در نهایت تلاش ما بر آن است که کل پوشش خود را به ۲۴ میلیارد صفحه برسانیم.
کد مطلب: 34685
نام شما
آدرس ايميل شما


یوسف
feedback
Iran, Islamic Republic of
از نظر سرعت و سبکی، بیشتر شبیه لاکپشت است تا یوز !!!!!! :-)
آرمین
feedback
Iran, Islamic Republic of
آفتابه خرج لحیم
این طرح ها به شکست می خورن چون دولت ازشون حمایت می کنه!!!!
از یوز وپارسی جو و..... استفاده کنید می فهمید چه کند وضعیف هستن
feedback
Iran, Islamic Republic of
آقا من یک کار ساده انجام داده ام برای محک زدن قدرت یوز در ایندکس کردن مطالب:

عبارت
جستجوگر ایرانی یوز
را هم در یوز دات آی آر سرچ کردم
و هم در
گوگل دات کام.

گوگل 422 هزار جواب برگرداند
و
یوز دات آی آر کمتر از 20 هزار جواب.

قضاوت با خودتان!!
feedback
Lithuania
دوست عزیز اینها بیشتر رویا و تصورات آقایو ن هست که بیان میکنند نه واقعیت.
وگرنه هزکی دو کلمه با الفبای الگوریتم موتور جستجوی گوگل آشنا باشه میفهمه ما ده ها سال تا رسید به اون نقطه فاصله داریمو وقتیم برسیم اونها صد ها سال جلوتر افتادن!
feedback
Iran, Islamic Republic of
لایک
feedback
Iran, Islamic Republic of
آفرین. کار قشنگیه.
feedback
Iran, Islamic Republic of
بالاخره از جایی باید شروع کرد ، ممکن است انتخاب نقطه شروع اشتباه باشد اما همین حرکت هم با تمام هزینه هایش یک شروع است ، یقینا فاصله ما زیاد است اما با نشستن فاصله بیشتر و بیشتر می شود ولی با شروع حرکت هر روز فاصله کمتر و کمتر خواهد شد.
وحید
feedback
Iran, Islamic Republic of
الگوریتم های گوگل خیلی هم دست نیافتنی نیست، منتها گوگل بیشتر به لحاظ سخت افزاری فوق قدرتمنده، علی رغم اینکه زحمت زیادی برای این سرویس ها کشیده میشه اما چند نکته باعث دلسردیه:
- اینکه دولت حمایت کنه و احتمالا سیاست گذاری هم یه جورایی با دولته که باعث سفارشی شدن کار میشه.
- اینکه بعد یه مدت ببینن درآمد زا نیست و تعطیل کنن!
- تیم با برنامه و هدفمندی پشت کار نباشه!
در کل چون همه چی به همه چی ربط داره، به نظرم فضا و امکانات لازم تو کشور ما برای رقابت شرکت های خصوصی و گروه ها با رقبای (اگر بشه البته خودمون رو رقیب بدونیم!!) خارجی فعلا وجود نداره و اینو کسایی که تو بطن کار هستند به خوبی میدونن.
میثم
feedback
من ازش راضی نیستم.مطالب بدست اومده با اون چیزی که من میخوام خیلی فاصله داره.اما بعنوان صفحه اول خودم گذاشتم.فقط بجهت حمایت کردن .چون معتقذدم باید از یک جایی شروع کرد.والسلام
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ