تبادل اطلاعات از طريق اينترنت با توجه به انتقال به خارج كشور و برگشت مجدد آن در داخل هزينههاي بسياري را در بر ميگيرد, كه اينترانت ملي تا حدي به كاهش اين هزينهها كمك ميكند.
كمال محامدپور، معاون آموزش, پژوهش و امور بينالملل وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات درگفتوگو با ايلنا, در خصوص ضرورت ايجاد شبكه ملي اينترنت با بيان اين مطلب اظهارداشت: ايجاد شبكه اينترانت ملي امري است كه ضرورتش در كشور احساس ميشود.
وي با اشاره به حساسيتهاي اطلاعاتي, امنيتي و علمي در كشور, گفت: در كشورهاي ديگر اينگونه مسايل ديده نميشود ؛ اما در ايران با توجه به تهديدهايي كه عليه ما وجود دارد, ضرورت ايجاد اين شبكه حساستر به نظر ميرسد.
وي, با بيان اينكه طرح ايجاد اينترانت ملي ايده خوبي است, خاطرنشان كرد: براي انجام شدن آن نياز به اعتبار و فعاليت بسياري وجود دارد و قبل از اقدام به هرگونه عملكردي بايد موضوع به وسيله كارشناسان, متخصصان, دانشگاهيان و به طور كلي بخش غيردولتي مورد بررسي قرار گيرد.
محامدپور افزود: بايد ابتدا جمعبندي كلي راجع به اصل موضوع و نحوه عملي شدن آن وجود داشته باشد و بعد در اين خصوص اقدام شود.
معاون آموزش, پژوهش و امور بينالملل وزارت ICT , با تاكيد بر ضرورت ايجاد شبكه اينترانت ملي يادآور شد: به نظر نميآيد با اعتبار يك ميليارد دلار گفته شده, اين امر عملي شود و اين اعتبار كافي نيست.
وي, سرمايهگذاري را مهمترين بحث در زمينه اينترانت ملي عنوان كرد و اظهارداشت: اين موضوع بايد از نظر متخصصان و كارشناسان مورد بحث قرار گيرد, تا مزايا و معايب اين پروژه با توجه به سرمايهگذاري آن بررسي و ضرورتهاي آن بازبيني شود.
محامدپور, اجرايي شدن اينترانت ملي را امري فرابخشي و فرا وزارتخانهاي دانست و تصريح كرد: بايد همه كساني كه در بخش دولتي و خصوص به نحوي مرتبط با اين موضوع هستند, دخالت داده شوند و با شنيده شدن نظريات همه متخصصان, راهكارهاي لازم اجرايي شود.
معاون آموزش, پژوهش و امور بينالملل وزارت ICT , در پايان در خصوص اينكه اين شبكه اينترنت و يا اينترانت است, يادآور شد: اگر بخواهيم نامي براي اين طرح اختصاص دهيم, اينترانت ملي, نامي معنادارتر خواهد بود.