ایتنا- با وجود تعیین بودجه ۲۶۰۰ میلیارد تومانی برای شبکه ملی اطلاعات هنوز معلوم نیست این شبکه تعریف و اجرا شده است یا خیر!
رئیس کمیته فناوریهای نوین مجلس شورای اسلامی از عملکرد متولیان حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی کشور از جمله وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی انتقاد کرد.
به گزارش ایتنا از مهر، محمد سلیمانی از عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شورای عالی فضای مجازی در حوزه فضای مجازی کشور و به ویژه عدم اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات انتقاد کرد.
وی با اشاره به بودجههای هنگفتی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای عملیاتی کردن شبکه ملی اطلاعات به عنوان تکلیف برنامه پنجم توسعه، دریافت کرده است گفت: در دو سال ۹۳ و ۹۴ بیش از ۲۶۰۰ میلیارد تومان بودجه - بیش از یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به ازای هر سال - برای شبکه ملی اطلاعات درنظر گرفته شد اما هنوز معلوم نیست این شبکه تعریف و اجرا شده است و یا خیر.
رئیس کمیته فناوریهای نوین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ کس در زمینه شبکه ملی اطلاعات پاسخگو نیست، ادامه داد: در یک مقطع زمانی، دبیر وقت شورای عالی فضای مجازی در مورد این طرح، اظهاراتی را عنوان کرد و از وزارت ارتباطات خواست برنامه شبکه ملی اطلاعات را به شورای عالی فضای مجازی ارائه دهد اما هماکنون و با تغییر دبیر شورای عالی فضای مجازی هیچگونه سختگیری و نظارتی در این زمینه صورت نمیگیرد.
سلیمانی با انتقاد از اینکه دبیر جدید شورای عالی فضای مجازی، سکوت مطلق در پیش گرفته و حتی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس که حاضر شد ساکت بود خاطرنشان کرد: دبیر شورای عالی فضای مجازی جایگاه بسیار رفیعی در اختیار دارد اما متاسفانه شاهد آن هستیم که مجموعه شورای عالی و دبیرخانه این شورا، تعطیل شده و به زیرمجموعه وزارت ارتباطات رفته و گوش به فرمان آن مجموعه است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: این درحالی است که شورای عالی فضای مجازی، شورایی بالادستی و زیر نظر مقام معظم رهبری است.
با فرمان مقام معظم رهبری وظایف و دستورالعملهای بسیار گسترده و ماموریتهای خطیری برای این شورا ایجاد شده است اما متاسفانه هماکنون در رکود و تعطیلی به سر میبرد.
وزیر اسبق ارتباطات، بروز این مشکلات را ناشی از عدم حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجلس عنوان کرد و گفت: متاسفانه وزیر ارتباطات دعوت نمایندگان مجلس را برای حضور، پاسخ نمیگوید.
نمایندگان کمیسیونهای مختلف از وزیر ارتباطات دعوت میکنند که در کمیسیونها حضور پیدا کند اما متاسفانه ایشان به دعوتها پاسخ نمیدهد و به مجلس کم محلی میکند.
وی با بیان اینکه کم محلی به مجلس، تخلف قانونی محسوب میشود افزود: علاوه بر کمیسیون صنایع و معادن، دو بار هم کمیسیون فرهنگی برای پاسخ به سوالات نمایندگان از محمود واعظی خواسته که در کمیسیون حضور یابد که وزیر ارتباطات در این جلسه نیز حاضر نشده است.
سلیمانی این اقدام را به نوعی مقابله با مجلس عنوان کرد و گفت: کمیسیون صنایع و معادن از وزیر ارتباطات خواسته در مورد عملکرد وزارتخانهاش گزارش بدهد و در کمیسیون حضور یابد اما تاکنون این درخواست محقق نشده است.
وی این شرایط را برای بخش فناوری اطلاعات و فضای مجازی کشور عجیب ارزیابی کرد و در مورد شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات خواست رهبری و مردم است و اگر وزارت ارتباطات مدعی است که این شبکه را عملیاتی کرده است باید پاسخگو باشد.
رئیس کمیته فناوریهای نوین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با عملیاتی شدن شبکه ملی اطلاعات، در حوزه فناوری اطلاعات، تحول ایجاد خواهد شد تصریح کرد: تاکنون کاربران هیچ اثری از ارائه خدمات بر روی این شبکه ندیدهاند.
وی با تاکید براینکه با اجرای شبکه ملی اطلاعات، ارتباطات ارزانتر و گستردهتری در اختیار مردم قرار میگیرد اضافه کرد: تا زمانی که این تغییرات مشهود نشود، این ادعا که شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده، نوعی فریب مردم و فریب قانون قلمداد میشود.
اگر منظور از شبکه ملی اطلاعات حذف و یا محدود کردن شبکه بین المللی اینترنت باشد ، این کار عملا در دنیای امروز غیرممکن است ، و چنانچه هدف صرفه جویی در پهنای باند شبکه جهانی باشد به گونه ای که ما برای دسترسی اطلاعات داخلی نیاز به دور زدن جهان را نداشته باشیم ، بسیار خوب و معقول است ، اما در کل اول باید پایه و اساس ساختمان ترمیم و اصلاح شود ، چرا که اگر بستر مخابراتی ما بروز و مدرن نباشد ، در اجرایی کردن هر دو گزینه بر به مشکل اساسی خواهیم خورد ، ما هنوز بستر مخابراتی سریع ، گسترده و پیشرفته به معنای واقعی کلمه در دسترس نداریم ، اول پایه و بنیان اصلاح شود بعد به ساخت و ساز و طراحی برسیم