۰
plusresetminus
يکشنبه ۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۲
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد

موفقیت بازی پوکمون‌گو به‌خاطر استفاده از پلتفرم گوگل بود

ایتنا- اهمیت سرویس‌های کلود به حدی بالا رفته که در حال حاضر در آمریکا ۴۰درصد از سازمان‌های دولتی این کشور سرویس‌های خود را تحت کلود قرار داده‌اند.
موفقیت بازی پوکمون‌گو به‌خاطر استفاده از پلتفرم گوگل بود


درحالی‌که پلتفرم‌های نرم‌افزاری در دنیا ثروت‌های چندین هزار میلیارد دلاری تولید می‌کنند در ایران بخش آی‌.سی‌.تی باوجود اولویت‌گذاری برای تولید محتوا، برگزاری همایش‌های مختلف و تمایل بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری هنوز نتوانسته از طریق این سکوهای ثروت‌سازی در بازار ارزش‌افزوده ایجاد کند، بازاری که به گفته رئیس پژوهشگاه ارتباطات با توجه به جمعیت و وضعیت فعلی کشور قابلیت افزایش ۳ برابری را دارد.


به گزارش ایتنا از ایسنا، محمد خوانساری - رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات - تأکید می‌کند: «باید اپلیکیشن و خدمات در بخش ICT ایجاد شود تا به ارزش‌افزوده برسیم.»

وی درباره وجود سه لایه در نگاه سنتی به خدمات چنین می‌گوید: «تا به حال همیشه لایه زیرساخت از جمله پهن‌باند، 3G، 4G و FTTX و در لایه بالاتر، اپلیکیشن مورد توجه بوده‌اند. اما بین این دو، لایه پلتفرم و یا بستر در حوزه خدمات قرار دارد که همیشه مورد غفلت واقع شده است. اپ‌استورها، سرویس‌های نقشه، موتورهای جستجو، پخش ویدئو و سرویس CDN از جمله سرویس‌های متعددی هستند که می‌توانند در این لایه قرار بگیرند. ضمن اینکه کسب‌وکارهای کوچک و متوسط بر مبنای خدمات آن می‌توانند مورد توجه قرار گیرند.»

آنچه که اهمیت این پلتفرم‌های نرم‌افزاری را بیش از پیش آشکار می‌کند نقش آن‌ها در افزایش ثروت است. آن‌گونه که خوانساری می‌گوید مزیت این پلتفرم‌ها و سکوهای ارائه خدمات در کاهش میزان زمان ورود به بازار، کاهش هزینه‌های ایجاد خدمات و کاهش زمان بازاریابی و برندسازی است.

به گفته او بهترین نمونه آن e-bay است که به جای فروشگاه عرضه محصول دست‌دوم تبدیل به یک پلتفرم شد و با عرضه API خود توانست ۷ هزار میلیارد دلار سود نصیب خود کند.

موفقیت بازی پوکمون‌گو به خاطر استفاده از پلتفرم‌های نرم‌افزاری گوگل بود
آنچه در دنیای ICT تبدیل به ترند شده است خدمات مبتنی بر اینترنت و اپلیکیشن است. نمونه‌های موفق جهانی این خدمات همه گویای یک حقیقت واحد هستند؛ اینکه رمز موفقیت آن‌ها در استفاده از پلتفرم‌ها و سکوهایی چون گوگل‌پلی، گوگل کلود پلتفرم و به طور کلی نسخه‌هایی بوده که روی اپ‌استورهای مختلف تولید و منتشر شده و با استفاده از سرویس‌های کلاود توانسته مقیاس گسترده‌ای پیدا کند. به گفته خوانساری: «موفقیت بازی پوکمون‌گو که در هفته اول عرضه خود، توانست ۱۵ میلیون کاربر از ۲۶ کشور جذب کند در استفاده از سرویس کلود و پلتفرم گوگل بوده که باعث شده هزینه ایجاد محصول، زمان بازاریابی و ورود به بازار برای آن کاهش یابد.»

آنگونه که روح‌الله رحمانی از استادان دانشگاه تهران می‌گوید: «اهمیت سرویس‌های کلود به حدی بالا رفته که در حال حاضر در آمریکا ۴۰درصد از سازمان‌های دولتی این کشور سرویس‌های خود را تحت کلود قرار داده‌اند.

علت آن هم امنیت بسیار بالای آن است طوری‌که دولت آمریکا همه سازمان‌های این کشور را ملزم کرده در درجه اول از کلود استفاده کنند وگرنه درخواست رسمی برای استفاده از سایر بسترها را باید بدهند.» آنچه که در استفاده از کلود دولتی اهمیت دارد بحث مجوز وتنظیم مقررات برای آن است. به گفته رحمانی: «هر سرویس کلودی مناسب سازمان‌های دولتی نیست. شرکت‌های کلود باید حدی از کیفیت و امنیت لازم را داشته باشند وگرنه باعث می‌شوند همه مثل همیشه سرورها را زیر میز خود داشته باشند.»
کد مطلب: 44376
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ