آیا بیگانگان ما را تماشا میکنند؟ به گزارش ایتنا به نقل از astronaut، این پرسش، یکی از مواردی بود که گروهی متشکل از پژوهشگران بینالمللی و در نشستی که در هفته گذشته توسط سازمان غیرانتفاعی «پیامرسانی به موجودات فرازمینی» برگزار شده بود، مطرح شد. این مجمع که در موزه علم و صنعت پاریس برگزار شد، نزدیک به ۶۰ دانشمند را که به بررسی امکان ارتباط با فرازمینیها میپردازند، گرد هم آورده بود.
در این جلسه، آنها پیرامون «سکوت بزرگ» بحث کردند؛ به این معنا که چرا بیگانگان تاکنون با ما تماسی برقرار نکردهاند. این که زمین تنها سیارهای است که در میان میلیاردها سیاره در کهکشان راه شیری تکامل پیدا کرده و میزبان و زندگی هوشمندانه است، بسیار بعید و نامحتمل است.
از سوی دیگر، اگر موجودات هوشمندی در فضا وجود داشته باشند، پس کجا هستند، و چرا هنوز آنها را پیدا نکردهایم؟ این معمای پیچیده که در سال ۱۹۵۰ توسط انریکو فرمی (فیزیکدان ایتالیایی) مطرح شد، پارادوکس فرمی نام دارد و هنوز هم ذهن بسیاری از دانشمندان را به خود درگیر کرده است.
گفتنی است چند دهه پس از مرگ فرمی، شواهدی از نخستین سیارههای فراخورشید بهدست آمد و تا سال ۲۰۱۴، تلسکوپ فضایی کپلر وجود صدها سیاره دوردست را تأیید کرده بود. یافتههای این تلسکوپ، به ۲۳۰۰ سیاره دیگر نیز اشاره دارد.
یکی از توضیحاتی که در جلسه فوق داده شد، این است که موجودات فضایی از وجود زمین آگاه هستند و ما را مشاهده میکنند. اگر این امر صحت داشته باشد، انسانها باید تلاش کنند پیامهایی به این موجودات برسانند و بدینترتیب هوش خود را به اثبات برسانند.
اگر مایل باشیم از موجودات فضایی خبری دریافت کنیم، باید شکیبا باشیم؛ چرا که عمر زمین نزدیک به ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون سال است، در حالی که پژوهشهای انسانی و کاوش درباره موجودات فرازمینی، کمتر از یکصد سال قدمت دارد!