ایتنا - «یافتن زندگی روی قمر اروپا میتواند بسیار جدیتر از یافتن حیات روی مریخ باشد!»
آیا در اروپا زندگی در جریان است؟ «اروپا» نام یکی از قمرهای سیاره مشتری است!
میان آگاه بودن از شرایط زندگی و یافتن گونهای از حیات، تفاوت زیادی وجود دارد، و سطحنشینی که قرار است بر اروپا فرود بیاید نیز برای انجام مأموریت خود به خوبی از این تفاوت آگاه است.
به گزارش ایتنا به نقل از space، این سطحنشین که پیشتر بنا بود در سال ۲۰۲۳ بخشی از مأموریت Europa Clipper باشد، اکنون مأموریت جداگانهای خواهد داشت.
بدین ترتیب، دستیابی به سطح یخی این قمر، سبب خواهد شد تا دانشمندان به تحلیل بهتر مکانی بپردازند که گفته میشود امکان دارد میزبان حیات فرازمینی باشد.
سینتیا فیلیپس(یک زمینشناس سیارهای در ناسا) میگوید: «هرچند از داخل اروپا کلیپر بهخوبی میتوان محیط اطراف را تماشا کرد، اما اگر واقعاً خواهان نشانهای از حیات هستیم، باید روی سطح فرود بیاییم.»
دانشمندان با امید به دستیابی به چنین فرصتی، در تلاش هستند تا با انتخاب ابزار لازم برای این کار، روشهای تشخیص زندگی و حیات را برگزینند. چنین مأموریتی پس از فرود کاوشگر در محتملترین نقطه ممکن انجام میشود.
پس از ورود سطحنشین، این کاوشگر آماده حفر یک سوراخ ۱۰ سانتیمتری در پوسته یخی اروپاست تا از روی موادی که هنوز توسط محیط تابشی خشن در اطراف مشتری تأثیر نپذیرفته، نمونهبرداری انجام دهد.
سپس، بخش دشوار کار شروع میشود: تحلیل این یخ با روشی درست برای اینکه معین شود آیا موجود زندهای در اروپا وجود دارد یا نه.
فیلیپس میگوید: «برای شناسایی حیات، راه مشخصی وجود ندارد.»
به همین دلیل، این گروه به مجموعه وسیعی از ابزارها، از جمله میکروسکوپ، دوربین و دستگاههای متعدد برای تجزیه و تحلیل شیمیایی احتیاج دارد.
فیلیپس میگوید یافتن زندگی روی قمر اروپا میتواند بسیار جدیتر از یافتن حیات روی مریخ باشد.
وی میگوید: «مریخ، جایی قدیمی، سرد و مرده است، از این رو اگر نشانهای از زندگی باستانی روی مریخ یافت شود، باید به شکل فسیل و مربوط به جاندارانی باشد که دو میلیارد سال پیش و زمانی که مریخ گرمتر و مرطوبتر بوده، در آنجا زندگی میکردهاند.»
وی میافزاید: «هنگامی که ما در مورد زندگی در اروپا صحبت میکنیم، راجع به امکان حیاتی گفتوگو میکنیم که ممکن است همین امروز هم وجود داشته باشد و به رشد و نمو خود ادامه دهد و همین مطلب است که آن را هیجانانگیز میکند.»