به گزارش ايلنا دكتر كاظم معتمدنژاد استاد دانشگاه علامه طباطبايي و پدر علم ارتباطات ، با ارزيابي از وضعيت ارتباطات كشور در سطح بينالمللي به موضوع راهبري جهاني اينترنت كه براي نخستين بار در سطح بينالمللي در كنفرانسهاي منطقهاي با عنوان اجلاس جهاني سران جامعه اطلاعاتي (ژنو 2003 ) و (توكيو 2003 ) مطرح شد, اظهار داشت: به منظور جهانيسازي ارتباطات در جامعه اطلاعاتي ، بايد در سطح بينالمللي مشاركت بيشتري داشته و در همه زمينهها مسلط باشيم.
وي با اشاره به مباحثات اجلاس جهاني مذكور در ژنو به عنوان يك مساله مهم بينالمللي مورد مناقشه كشورهاي عضو سازمان ملل متحد از اعلاميه اصول و برنامه علمي مصوب اين اجلاس عالي نام برد و تاكيد كرد: براي حصول توافق كشورها در مورد چگونگي اجراي مصوبات اجلاس جهاني ياد شده در زمينه راهبري اينترنت, علاوه بر تشكيل يك كارگروه بينالمللي ويژه كه در سالهاي 2004 و 20058 به فعاليت پرداخت و گزارشهاي مقدماتي و نهايي خود را به سازمان ملل متحد ارائه كرد, طبق تصميم دومين مرحله اجلاس WSIS كه در نوامبر 2005 در تونس برگزار شد, مقدمات تشكيل يك مجمع مباحثه در خصوص راهبري اينترنت نيز فراهم شد.
معتمدنژاد ، با اشاره به سير تحول سازماندهي اينترنت در ايالات متحده آمريكا و چگونگي طرح مساله راهبري جهاني آن در دو مرحله اجلاس WSIS ، گفت: بعد از جنگ جهاني دوم و با تشكيل يونسكو, در دنيا در زمينه ارتباطات تحولات بسياري صورت گرفت و آزادي اطلاعات اهميت پيدا كرد ، به طوري كه طبق پيشنويس اعلاميه جهاني حقوق بشر, ارائه اصول اخلاقي, عفت عمومي و سنتهاي مذهبي و اجتماعي, امنيت و حريم شخصي, استقبال و حاكميت كشورها رواج يافت.
پدر علم ارتباطات, تدوين تنوع فرهنگي را از جمله اصولي دانست كه باعث موفقيت كشورهاي جهان سوم شد و در خصوص حضور ايران در اجلاس جامعه اطلاعاتي جهاني, گفت: ايران نقش مهمي در مطرح كردن راهبري اينترنت داشت.
وي ، با بيان اين كه محور راهبري اينترنت در اجلاس ژنو تصويب شد, افزود: با توجه به اين كه اينترنت در عقيده غربيها يكي از اموال عمومي بشريت است و متعلق به سرمايهداران نيست ، پيشنهادهاي مشخصي از سوي جامعه بينالمللي در اين خصوص عنوان شد.
استاد علوم ارتباطات دانشكده علامه طباطبايي, با بيان اين كه در اين اجلاس ايران تا آخرين لحظه در خصوص راهبري اينترنت به فعاليت خود ادامه داد, تاكيد كرد: از آنجايي كه نتوانستيم در اين خصوص اتفاق آرا را به دست آوريم با دست پر به كشور يونان نرفته و به دليل عدم حضور فعال در آنتن ، نتوانستيم داوطلب برگزاري اين اجلاس در تهران باشيم.
دكتر معتمدنژاد ، با اشاره به كشورهايي چون مصر و تركيه كه در اين خصوص از كشور ايران جلوتر هستند, افزود: در زمينه فعاليتهاي IT نياز به يك هماهنگي جامع در كارها داريم.
وي، با بيان اين كه مديريت مديران ICT مهمترين بحث در كشور براي حضور در مجامع بينالمللي خواهد بود, تصريح كرد: بايد به مديريت ارتباطات در سطح داخلي, بينالمللي و منطقهاي بها دهيم و سعي كنيم همگام با ديگر كشورها از اين موقعيت استفاده كنيم.
معتمدنژاد ، برگزاري همايش ملي مديريت ICT را نقطه عطفي براي برداشتن گامهاي موثر در اين زمينه دانست.