ایتنا - ریزموجهای موجود در فضا-زمان، از رمز و راز چرایی وجود جهان پرده بر میدارند.
مطالعهای جدید میتواند به یکی از بزرگترین اسرار کائنات پاسخ بدهد؛ اینکه چرا میزان ماده نسبت به ضدماده، بیشتر است؟ پاسخ به این پرسش، به نوبهٔ خود میتواند توضیح دهد که چرا همهچیز – از اتم گرفته تا سیاهچالهها – هستی و وجود دارند.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، میلیاردها سال قبل بلافاصله پس از مهبانگ، اتساع کیهانی سبب گسترده شدن کیهان کوچک و تبدیل انرژی به ماده گردید. فیزیكدانان تصور میكنند كه اتساع در ابتدا میزان یکسانی از ماده و ضدماده ایجاد کرده باشد. اما پس از آن اتفاقی افتاد كه تعادل را به سود ماده بههم زد و موجب شد تمام چیزهایی که ما میبینیم و لمس میکنیم، پا به عرصهٔ وجود بگذارند.
جف درور (پژوهشگر دانشگاه كالیفرنیا و نویسندهٔ این مقاله) میگوید: «اگر مقداری مساوی از ماده و ضدماده داشته باشید، یکدیگر را از بین میبرند و هیچ چیزی نخواهید داشت؛ زیرا ماده و ضدماده دارای بارهای برابر اما ناهمنام هستند.» با اینکه روشن است که همه چیز نابود نشده است؛ ولی پژوهشگران از چرایی آن چندان مطمئن نیستند.
آقای درور و گروه تحقیقاتی وی، از طریق مدلهای نظری و محاسباتی، راهی را پیدا کردهاند که میتوانیم شاهد این تغییر فاز باشیم. آنها این پیشنهاد را مطرح كردند كه این تغییر باعث ایجاد ریسمانهای بسیار طولانی و بسیار نازكی از انرژی بهنام «ریسمانهای كیهانی» میشود كه هنوز هم جهان را فرا گرفتهاند.
آنها متوجه شدند که این ریسمانهای کیهانی بهاحتمال زیاد میتوانند موجهای کوچکی در فضا-زمان بهنام امواج گرانشی ایجاد کنند. با شناسایی این امواج گرانشی میتوانیم متوجه شویم که آیا این نظریه صحت دارد یا نه.
با این حال، هنگامی که آنان این تغییر فاز فرضی را با درجه حرارتهای مختلفی (که ممکن است در طی این گذار فاز رخ داده باشند) آزمایش کردند، یک کشف دلگرمکننده نصیبشان شد: در همهٔ موارد، ریسمانهای کیهانی امواج گرانشی ایجاد میکردند که با مشاهدات کیهانی میتوانند قابل شناسایی باشند.
آقای درور میافزاید: «اگر این ریسمانها بتوانند در انرژیهای بالا تولید شوند، پس امواجی گرانشی تولید میکنند که توسط رصدخانهها قابلشناسایی خواهند بود».