ایتنا - وزیری که اکنون با 39 سال اولین وزیر دهه شصتی دولت های جمهوری اسلامی به شمار میآید، چندان هم از تیغ انتقادها دور نبوده است. موضوعات مختلفی همچون شبکه ملی اطلاعات، خدمات اینترنت از گرانیها تا کیفیتش، چالش اپراتورها و برخی دیگر از موضوعات مرتبط با وزارتخانه او دوران پرفراز و نشیبی را در این مدت برایش رقم زده است.
«من با اینترنت ملی مخالفم و آن را مجعول می دانم. کسانی که به دنبال تخریب افکارعمومی در برابر شبکه ملی اطلاعات هستند، اصطلاح اینترنت ملی را به کار می برند یعنی می گویند شبکه ملی اطلاعات به معنی فیلتر کردن همه چیز است. ممکن است کسی این اصطلاح را دوست داشته باشد اما واقعیت این نیست.»
«شبکه ملی اطلاعات یعنی در همه اجزا از همه فرصت های فضای مجازی استفاده کنیم و در برابر تحریم ها که اقتصاد دیجیتال ما را نابود می کند، استقلال داشته باشیم. موضوع مهم تر بحث حکمرانی در فضای مجازی است که از همه مهم تر است و برخی حکمرانی در فضای مجازی را با شبکه ملی اطلاعات اشتباه گرفته اند.»
«اینترنت یک خدمت روی شبکه ملی اطلاعات است و در تعارض با هم نیستند و شاید بشود گفت مکمل هم هستند و این اصل ماجراست»
«یعنی می گویند شبکه ملی اطلاعات به معنی فیلتر کردن همه چیز است. ممکن است کسی این اصطلاح را دوست داشته باشد اما واقعیت این نیست.»
برادر بزرگوار ، بدون شک توضیح مسائل فنی برای عموم کاری بس دشوار است ، و دشوارتر رشد و پیشرفت تکنولوژی های نوین که البته بستر اصلی کسب دانش و رشد امروزه با فضای اینترنت رابطه مستقیم و معناداری پیدا کرده ، به عبارتی توسعه و کسب دانش نیازمند اینترنت جهانی و در کنار آن شبکه ملی اطلاعات برای حفظ ارتباطات داخلی بدور از هر گونه تخریب و دسترسی غیر مجاز است . به هرحال امید آنکه همه مدیران و مسئولین جهت پیشرفت و رشد علمی جامعه ، در یک راستا و با درک کامل این وظیفه خطیر همگام و همسو باشند. انشااله.