یکی از دلایلی که الماس را تا این حد ارزشمند و رویایی میکند و باعث میشود که انسانها همیشه در پی این ماده قیمتی باشند، این است که به صورت طبیعی به وجود میآید. در واقع لازم است برای رسیدن به الماس، عملیات اکتشاف، حفاری و استخراج صورت گیرد.
به گزارش ایتنا و به نقل از اوبرگیزمو، انسانها برای رسیدن به مقدار کمی الماس مجبور میشوند ماهها و حتی سالها از این سو به آن سوی دنیا بروند تا شاید نشانهای از این ماده قیمتی پیدا کنند. از این رو دانشمندان و پژوهشگران در پی راههای بهتر و آسانتر برای دستیابی به الماس هستند.
دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا (اِی.ان.یو) و دانشگاه آر.ام.آی.تی ملبورن توانستند ظرف چند دقیقه، الماس را در دمای اتاق بسازند. البته ایجاد الماسهای مصنوعی و ترکیبی کار جدیدی نیست و چندین دهه است که انسانها از این الماسهای مصنوعی تولید میکنند ولی چیزی که این کشف جدید را جذاب میکند، تولید الماس در دمای اتاق است.
پژوهشگران ادعا کردند که تولید این الماس به یک فشار عجیب و غریب نیاز دارد. این فشار معادل ایستادن 640 فیل آفریقایی روی نوک یک کفش باله است. این فرآیند به گونهای مدیریت شد که به تولید دو نوع الماس متفاوت (از نظر ساختاری) منتهی شود.
یکی از این دو نوع الماس، همان الماسهایی است که در جواهرات دیده میشود و نوع دیگر از همان نوعی است که درشهاب سنگها میتوان یافت و لونزدالیت نام دارد. از این نوع دوم بیشتر در عملیات حفاری و استخراج استفاده میشود. به طور کلی الماسها دنیای عجیبی دارند. سالها است که انسانها برای کشف الماس خود را به آب و آتش میزنند و در بسیاری از مواقع هم به موفقیت نمیرسند.