تلاش پژوهشگران برای جهش به سمت اینترنت کوانتومی با اتصال زنجیرهای اتمها
ایتنا - تاکنون قدرت کامپیوترهای کوانتومی مشخص شده است؛ این کامپیوترها قادر به حل بسیار سریعتر مسائلی هستند که ممکن است حلشان در حالت عادی ماهها طول بکشد.
گروهی از مهندسان در دانشگاه کلتک کشف حیرتانگیزی کردهاند. بر پایه یک مقاله جدید منتشر شده د نشریه نیچر، زنجیرهبندی اتمها به همدیگر میتواند مخزن کوانتومی خلق کند. مقاله مربوطه از طریق وبسایت کلتک نیز قابل دسترسی است. مجریان این مطالعه بر این باورند که این رویکرد جدید حتی میتواند در آینده به توسعه شبکههای کاونتومی مقیاس وسیع کمک کند.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، رهبر این پژوهش آندری فارائون، استاد فیزیک کاربردی و مهندسی برق، بود. در طی این مطالعه، یک یون ایتربیوم (Yb) را در ایتریم اورتوانادات (YV04)، که یک کریستال شفاف است، گنجاندند. در مجموع، این تیم از کیوبیت یا بیت کوانتومی از YB در این کریستال استفاده کرد. این به عنوان قطعه کنترلی مرکزی چندین اتم واندایوم واقع در اطراف این یون عمل کرد. سپس این پژوهشگران قادر به کنترل حالتهای چرخش هستهای اتمها با استفاده از کیوبیت Yb شدند...
شبکه کوانتومی چیست؟
دلیل تمرکز جدی فارائون، تیمش، و خیلیهای دیگر بر شبکه کوانتومی به مزایایی که این شبکه میتواند برای بشر در پی داشته باشد برمیگردد. تاکنون قدرت کامپیوترهای کوانتومی مشخص شده است؛ این کامپیوترها قادر به حل بسیار سریعتر مسائلی هستند که ممکن است حلشان در حالت عادی ماهها طول بکشد. با این حال، با داشتن شبکهای از کامپیوترهای کوانتومی (که با عنوان «اینترنت کوانتومی» نیز معرفی شده است)، ما میتوانیم این سرعت را باز هم بیشتر کنیم.
رایانش کوانتومی، سادهترین سطح خود، برای استفاده از فوتونها برای ذخیرهسازی و اشتراکگذاری اطلاعات طراحی شده است. این باعث میشود تا چنین کامپیوترهایی بتوانند به مراتب سریعتر از کامپیوترهای سنتی باشند. حال اگر اینها به صورت یک شبکه بکارگیری شوند علاوه بر افزایش شدید سرعت عمل میتوانند تا از اپلیکیشنهای امنیتی که هک آنها به مراتب سختتر است استفاده کنند.
تاکنون توسعههای جالبی از رایانش کوانتومی را شاهد بودهایم، که خلق کریستال زمان توسط گوگل از جمله آنهاست. در تصویر بالا هم کامپیوترهای کوانتومی را در شکوه طلایی آنها مشاهده میکنید.