۰
plusresetminus
شنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۱۶

شرکت حرکت اول و سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال

شرکت ارتباطات سیار ایران(همراه اول) به عنوان اولین اپراتور کشور، در راستای توسعه فناوری، سرمایه‌گذاری جسورانه در حوزه فناوری را نیز از مدتها پیش آغاز کرده است.
شرکت حرکت اول و سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال

شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) به عنوان اولین اپراتور کشور، در راستای توسعه فناوری، سرمایه‌گذاری جسورانه در حوزه فناوری را نیز از مدتها پیش آغاز کرده است. این اقدام البته با هدف کمک به توسعه اقتصادی و فنی کشور نیز صورت گرفته که در قالب مجموعه‌ای از طزح‌ها و برنامه‌ها صورت پذیرفته است. مجموعه این اقدامات در جهت کمک به توسعه اکوسیستم دیجیتال کشور و نیر اثربخشی هرچه بیشتر کسب و کارهای این حوزه به شمار می‌رود که منطبق بر راهبرد اصلی دولت در مسیر اقتصاد دیجیتال است.
 
حرکت اول:
«شرکت کسب و کارهای نوپای حرکت اول» در نیمه دوم سال 1397 به شکل رسمی تاسیس شد و به عنوان بازوی اصلی این اپراتور شروع به فعالیت نمود تا به ایفای نقش خطیر خود در اکوسیستم دیجیتال کشورمان بپردازد.
شرکت کسب و کارهای نوپای حرکت اول(به اختصار: شرکت حرکت اول) اکنون یکی از سرمایه‌گذاران هوشمند حوزه سرمایه‌گذاری جسورانه(VC) است که علاوه بر سرمایه، تخصص و تجربه را نیز برای کسب و کارهای نوآورانه در زمینه‌های مختلف به ارمغان می‌آورد.
همچنین شرکت حرکت اول به منظور توانمندسازی و توسعه استارتاپ‌ها، علاوه بر تامین منابع مالــی، امتیاز بی‌نظیر خود یعنی شــبکه ارتباطی وسیع و نیز فرصت‌های بی‌بدیل رشد در تعامل با دیگر استارتاپ‌ها و فعالان این عرصه را به منظور ایجــاد بازارهای جدید در موفقیت را در اختیارشان قرار می‌دهد.

در حقیقت تنوع ســبد سرمایه‌گذاری شرکت حرکت اول در فناوری‌های نوین و فعالان آن و کسب و کارهای این عرصه، موجب ایجاد هم‌افزایی بین این شرکت‌ها با یکدیگر و با مجموعه همراه اول می شود. ارائه مشاوره‌های تخصصی در زمینه‌های مدیریتی، بازاریابی و فروش، ساختار سازمانی، زیرساخت‌های فنی و مالی و حســابداری توسط کارشناسان خبره، به توسعه مهارت‌های فردی و بهبود عملیات شرکت‌های سرمایه‌پذیر منجر می‌شود.

حرکــت اول، در زمانــه تردیــد و تعلل ســایر ســرمایه‌گذاران، جســورانه و در قامتــی نو، به منظــور تحقق رویای «ایرانــی خلاق و فنــاور»، حمایت از اکوسیســتم کارآفرینی دیجیتــال را در دســتور کار قرارداده و با بررســی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه‌های ششگانه، در جهت دستیابی به اهداف گروه همراه اول گام برمی دارد.
این شش عرصه عبارتند از:
  • حمل و نقل و گردشگری
    خدمات بیمه و مالی
    تجارت الکترونیک و تبلیغات
    ارتباطات و رسانه
    آموزش
    سلامت
عناوین عمده عملکرد حرکت اول در این مدت، در نمودار زیر دیده می‌شود.
  
صندوق‌های سرمایه‌گذاری
شرکت حرکت اول اهداف و حمایت‌های خود را در قالب دو صندوق اصلی«کارآفرینان اول» و نیز «فراصندوق ستارگان» با اهداف تعیین شده به انجام می‌رساند:
 
صندوق کارآفرینان اول
صندوق پژوهش و فناوری سرمایه‌گذاری خطرپذیر «کارآفرینان اول» با سرمایه ثبتی 500 میلیارد ریال، با هدف سرمایه‌گذاری خطرپذیر به ویژه در حوزه های فناوری اطلاعات، اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک، با محوریت تحقیق توسعه و نوآوری و با همت مرکز تحقیق و توسعه و شرکت حرکت اول تأسیس شده است.
این صندوق یکی از اجزای اصلی برنامه جامع اکوسیستم نوآوری همراه اول به حساب می‌آید که در راستای خودکفایی و استقلال فنی و تخصصی، حول محور نیازمندی‌های فناورانه زیست‌بوم ICT کشور و بهره‌مندی از ظرفیت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان سراسر کشور راه‌اندازی شده است. نمودار زیر حوزه‌های مختص این صندوق جهت سرمایه‌گذاری را نشان می‌دهد.
 
فرا صندوق ستارگان
فراصندوق ستارگان با حجم اولیه ۵۰۰۰ میلیارد ریال تأسیس و مجوز فعالیت خود را در تاریخ دی ماه ۱۳۹۸ از سازمان بورس و اواق بهادار اخذ نموده است.
هدف اصلی تأسیس فراصندوق، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در کسب و کارهای دانش بنیان و نوآور است که مراحل میانی و رشد خود را سپری می‌کنند و نیاز به حجم بالایی از منابع مالی برای توسعه کسب و کار خود را دارند. گفتنی است در حال حاضر در کشورمان نهاد مالی با نگاه سرمایه‌گذاری جسورانه در این کسب و کارها وجود نداشته و فراصندوق ستارگان به عنوان اولین نهاد در بازار سرمایه کشور آمده است تا مشکل تأمین مالی کسب و کارهای فناوری محور را در حوزه‌های مختلف رفع نماید و خود نیز از منافع حاصل از این نوع سرمایه‌گذاری‌ها بهره‌مند گردد. جزئیات راهبرد فراصندوق ستارگان ذر نمودار زیر آمده است.
 
کد مطلب: 68798
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ