ایتنا - شرکت هیوندای اعلام کرد که قصد دارد فرصتهای سرمایهگذاری مشترک با ریاض را بررسی کند.
رسانههای عربستان سعودی اعلام کردند که وزارت صنعت این کشور روز شنبه تفاهمنامهای با شرکت «هیوندای موتورز» کره جنوبی برای ساخت کارخانه مونتاژ کامل خودروهای برقی امضا کرد. بر اساس این تفاهمنامه قرار است یک کارخانه مونتاژ کامل برای خودروهای برقی و خودروهای موتور احتراق داخلی در عربستان سعودی ساخته شود.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، امضای این قرارداد پس از آن صورت گرفت که شرکت هیوندای به گسترش سرمایهگذاری مشترک با عربستان سعودی تمایل نشان داد.
هدف عربستان سعودی از انعقاد این قرارداد، بومیسازی بخش خودرو و افزایش فرصتهای سرمایهگذاری برای دستیابی به اهداف چشمانداز ۲۰۳۰ است.
بخشی از چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان به استراتژی ملی این کشور در عرصه صنعت و توسعه قابلیتهای تولیدی اختصاص دارد. عربستان سعودی به توسعه در بخشهای صنعتی از جمله خودروهای جدید علاقهمند است و انتظار میرود که فروش خودروهای سبک در این کشور طی دهه آینده ۲.۲ درصد رشد کند.
در دسامبر ۲۰۲۲، خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی، گفت که این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۵۰۰ هزار خودروی برقی تولید کند.
در اواخر نوامبر ۲۰۲۲، عربستان سعودی مراحل ساخت اولین کارخانه خودروهای برقی را از طریق شرکت «سیر» (Seer) آغاز کرد. در پایان ماه مه سال گذشته نیز، شرکت خودروهای برقی «لوسید» (Lucid) شروع به ساخت یک کارخانه پیشرفته برای خود در عربستان سعودی کرد. ظرفیت تولید سالانه این شرکت ۱۵۵ هزار خودرو و میزان سرمایهگذاری آن بیش از ۱۲.۳ میلیارد ریال (۳.۲ میلیارد دلار) اعلام شده است.
خودروهای برقی میتوانند نقش مهمی در روند گذار انرژی ایفا کنند. بیشتر کشورهای عمده مصرفکننده انرژی میکوشند نقش خودروهای برقی را در حملونقل عمومی افزایش دهند.
عربستان سعودی در سالهای اخیر، توجه خاصی به افزایش نقش انرژیهای تجدیدپذیر در سبد انرژی و امنیت انرژی داشته است. ریاض همزمان، درصدد تسریع روند گذار انرژی است و حتی برنامه بلندمدت خود را برای رسیدن به انتشار کربن صفر نیز رسما معرفی کرده است.
اگر قیمت نفت بالا بماند و شرایط منطقهای نیز مانع صادرات نفت عربستان نشود، ریاض میتواند در صورت ادامه برنامههای توسعهای خود در راستای سند ۲۰۳۰ و روند گذار انرژی در ۱۰ سال آینده، به یکی از کشورهای تاثیرگذار و پیشرو منطقه تبدیل شود. موفقیت ریاض در بهرهگیری بیشتر از خودروهای برقی در کنار توجه به سایر جنبههای روند گذار انرژی (هیدروژن، انرژی هستهای، تجدیدپذیر و...) مشوقی برای سایر کشورهای عمده تولیدکننده انرژی در منطقه خواهد بود.