سه دانشمند آزمایشگاه ووهان نخستین بیماران کووید در جهان شناخته شدند
ایتنا - دانشمندان ووهان پیش از شروع همهگیری کووید، برای ترکیب مرگبارترین ویروسهای جهان با ارتش این کشور همکاری میکردند.
براساس پژوهشی جدید، سه پژوهشگر موسسه ویروسشناسی ووهان چین مظنون منبع همهگیری ویروس کرونا معرفی شدند.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، به ادعای این پژوهش، سه دانشمند آزمایشگاه ووهان که در پژوهشهای مربوط به کووید-۱۹ فعالیت میکردند، نخستین کسانی بودند که نتیجه آزمایش کوویدشان مثبت شد.
براساس پژوهشهای به عمل آمده، این «بیماران صفر» (نخستین کسانی که به ویروس یا میکروبی آلوده میشوند)، بن هو، پینگ یو و یان ژو در موسسه ویروسشناسی ووهان درباره ویروسهای مشابه سارس تحقیق میکردند.
به گزارش نشریه میرر، چندین مقام دولتی ایالات متحده آمریکا به خبرنگاران گفتند که گویا این سه دانشمند در پاییز ۲۰۱۹ هنگام انجام آزمایش «افزایش عملکرد» ویروس، به این بیماری مبتلا شدند.
آزمایش «افزایش عملکرد» پژوهشی است که در آن با تغییر ژنتیکی یک ارگانیسم (مانند ویروس یا باکتری)، بیماریزایی آن را افزایش میدهند و پاتوژنها را قویتر میکنند تا درک بهتری از خطرهای آنها حاصل شود.
دو نفر از دانشمندان به نامهای هو و یو که ادعا میشود آلوده به این ویروس بودند، در سال ۲۰۱۹ درباره تبار ژنتیکی ویروس کرونا مرتبط با سارس در خفاشهای سراسر چین که درمورد آنها مطالعه کرده بودند، مقالهای نوشتند.
«دولت ایالات متحده آمریکا به دلایلی باور دارد که چندین پژوهشگر موسسه ویروسشناسی ووهان در پاییز ۲۰۱۹، پیش از شناسایی نخستین مورد شیوع این بیماری، با نشانههایی مطابق با کووید -۱۹ و بیماریهای فصلی رایج بستری شدند.» این مطلب که در یک برگه اطلاعات در بایگانی ذخیره شده، اما برای خواندن در دسترس است، در ژانویه ۲۰۲۱ منتشر شده است.
اما وزارت انرژی در ماه فوریه به این نتیجه رسید که چندان اطمینان ندارد ویروس مسبب شیوع جهانی کرونا از این آزمایشگاه چینی نشات گرفته باشد.
گفته میشود که قرار است ایالات متحده آمریکا با استناد به پیگیریهای محرمانه خود تا هفته آینده گزارشی جامع در این زمینه منتشر کند.
هو که با نظارت شی ژنگلی، ویروسشناس، این مطالعه را انجام داد، بارها چنین اتهامهایی را رد کرد و به نیویورکتایمز گفت در آزمایشگاه او هیچ منبعی از سویهای که موجب این همهگیری شده است موجود نبود. برخی فیلمهای موسسه ووهان چین پیش از همهگیری کرونا نیز نشان میدهد که پژوهشگران بدون تجهیزات محافظتی در آزمایشگاه کار میکردند.
در همین حال، روز یکشنبه ادعا شد که دانشمندان ووهان پیش از شروع همهگیری کووید، با ارتش این کشور برای ترکیب مرگبارترین ویروسهای جهان همکاری میکردند.
ظرف سه سالی که دنیا با ویروس کرونا درگیر بود، بیش از ۶۰۰ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند و دستکم هفت میلیون نفر جان باختند. بسیاری از افرادی که از این بیماری جان به در بردند هنوز درگیر عوارض ناشی از آناند.
سازمان بهداشت جهانی در ماه آوریل ۲۰۲۳ اعلام کرد که کووید-۱۹ دیگر اضطرار بهداشتی جهانی به حساب نمیآید.