ایتنا - هفتهای ۱۲ ساعت مطالعه تفریحی و غیردرسی به افزایش حجم مغز و توانایی شناختی منجر میشود.
بر اساس پژوهشی که در دانشگاه کمبریج انجام شده است، کودکان باید هفتهای ۱۲ ساعت مطالعه کنند تا عملکردشان در مدرسه بهتر شود.
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، مطالعه تفریحی و غیردرسی حجم مغز کودکان را افزایش میدهد و توانایی شناختیشان را بهبود میبخشد، همچنین به سلامت روانشان کمک میکند و به کسب نمرات بهتر منجر میشود.
یافتههای این پژوهش، که روی بیش از ۱۰ هزار کودک در آمریکا انجام شده است، نشان میدهد بچههایی که مطالعه تفریحی و غیردرسی را از سن پایین شروع کردهاند در دوران نوجوانی ساختار و عملکرد مغزی بهتری دارند.
پژوهشگران دریافتهاند برای بهترین نتیجه، کودکان باید ۱۲ ساعت در هفته مطالعه کنند. اگر مدت مطالعه کمتر از این باشد رشد مغز کامل نیست و اگر بیشتر از این باشد وضعیت کودک رو به نقصان میگذارد، که احتمالا بهدلیل کمتحرکی بهمدت طولانی است.
پروفسور باربارا ساهاکیان، استاد دانشگاه کمبریج و یکی از دو پژوهشگر ارشد این تحقیق، به نشریه تلگراف میگوید: «مطالعه تفریحی و غیردرسی در کودکی با بهبود عملکرد درسی و موفقیت تحصیلی در نوجوانی ارتباط دارد.»
دادهها نشان میدهد که نمره بچههایی که مطالعه تفریحی و غیردرسی داشتند یکچهارم بیشتر از نمره بچههایی بود که مطالعه نداشتند.
پروفسور ساهاکیان میگوید: «برای والدین و بچهها بسیار لذتبخش است با یکدیگر مطالعه کنند و درباره داستان و تصاویر صحبت کنند. این کار مهارتهای اجتماعی، تفکر خلاق و سایر اشکال شناخت و یادگیری را در کودکان خردسال تقویت میکند.»
در این پژوهش، که در نشریه طب روانشناسی (Psychological Medicine) منتشر شده است، دادههای جمعآوریشده از طریق مصاحبه، آزمایشهای شناختی، ارزیابیهای روانی و رفتاری و عکسبرداریهای مغز بررسی شده است.
کودکانی که مطالعه تفریحی و غیردرسی را از سن پایین شروع کرده بودند در آزمایشهای گوناگون عملکرد بهتر و همچنین سلامت روان بیشتری داشتند، نشانههای استرس و افسردگی کمتری بروز دادند، توجه و تمرکز بیشتری داشتند و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری و قانونشکنی را کمتر نشان دادند. آنها همچنین مدت کمتری را صرف تماشای تلویزیون و سایر وسایل دارای صفحه نمایشگر میکردند و مدت بیشتری میخوابیدند.
پروفسور ساهاکیان در این زمینه میگوید: «مطالعه فقط تجربهای لذتبخش نیستــ این واقعیتی پذیرفتهشده است که تفکر و خلاقیت را برمیانگیزد، احساس همدلی را بیشتر میکند و استرس را کاهش میدهد.»