۰
plusresetminus
جمعه ۹ تير ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۵۸

مطالعه غیردرسی کودکان را باهوش‌تر می‌کند

ایتنا - هفته‌ای ۱۲ ساعت مطالعه تفریحی و غیردرسی به افزایش حجم مغز و توانایی شناختی منجر می‌شود.
مطالعه غیردرسی کودکان را باهوش‌تر می‌کند

بر اساس پژوهشی که در دانشگاه کمبریج انجام شده است، کودکان باید هفته‌ای ۱۲ ساعت مطالعه کنند تا عملکردشان در مدرسه بهتر شود.

به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، مطالعه تفریحی و غیردرسی حجم مغز کودکان را افزایش می‌دهد و توانایی شناختی‌شان را بهبود می‌بخشد، همچنین به سلامت روانشان کمک می‌کند و به کسب نمرات بهتر منجر می‌شود.

یافته‌های این پژوهش، که روی بیش از ۱۰ هزار کودک در آمریکا انجام شده است، نشان می‌دهد بچه‌هایی که مطالعه تفریحی و غیردرسی را از سن پایین شروع کرده‌اند در دوران نوجوانی ساختار و عملکرد مغزی بهتری دارند.

پژوهشگران دریافته‌اند برای بهترین نتیجه، کودکان باید ۱۲ ساعت در هفته مطالعه کنند. اگر مدت مطالعه کمتر از این باشد رشد مغز کامل نیست و اگر بیشتر از این باشد وضعیت کودک رو به نقصان می‌گذارد، که احتمالا به‌دلیل کم‌تحرکی به‌مدت طولانی است.

پروفسور باربارا ساهاکیان، استاد دانشگاه کمبریج و یکی از دو پژوهشگر ارشد این تحقیق، به نشریه تلگراف می‌گوید: «مطالعه تفریحی و غیردرسی در کودکی با بهبود عملکرد درسی و موفقیت تحصیلی در نوجوانی ارتباط دارد.»

 


داده‌ها نشان می‌دهد که نمره بچه‌هایی که مطالعه تفریحی و غیردرسی داشتند یک‌چهارم بیشتر از نمره بچه‌هایی بود که مطالعه نداشتند.

پروفسور ساهاکیان می‌گوید: «برای والدین و بچه‌ها بسیار لذتبخش است با یکدیگر مطالعه کنند و درباره داستان و تصاویر صحبت کنند. این کار مهارت‌های اجتماعی، تفکر خلاق و سایر اشکال شناخت و یادگیری را در کودکان خردسال تقویت می‌کند.»

در این پژوهش، که در نشریه طب روانشناسی (Psychological Medicine) منتشر شده است، داده‌های جمع‌آوری‌شده از طریق مصاحبه، آزمایش‌های شناختی، ارزیابی‌های روانی و رفتاری و عکسبرداری‌های مغز بررسی شده است.

کودکانی که مطالعه تفریحی و غیردرسی را از سن پایین شروع کرده بودند در آزمایش‌های گوناگون عملکرد بهتر و همچنین سلامت روان بیشتری داشتند، نشانه‌های استرس و افسردگی کمتری بروز دادند، توجه و تمرکز بیشتری داشتند و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری و قانون‌شکنی را کمتر نشان دادند. آن‌ها همچنین مدت کمتری را صرف تماشای تلویزیون و سایر وسایل دارای صفحه نمایشگر می‌کردند و مدت بیشتری می‌خوابیدند.

پروفسور ساهاکیان در این زمینه می‌گوید: «مطالعه فقط تجربه‌ای لذتبخش نیست‌ــ این واقعیتی پذیرفته‌شده است که تفکر و خلاقیت را برمی‌انگیزد، احساس همدلی را بیشتر می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد.»
کد مطلب: 73547
برچسب ها: مطالعه کودکان
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ