ایتنا - نتایج نشان میدهد افرادی که زودتر به دنیا میآیند، نسبت به افرادی که دیرتر به دنیا میآیند، تمایل به پیری زودتر دارند. با این حال، محققان دریافتند که روند به سمت شروع دیرتر پیری در سالهای اخیر کند شده است.
مطالعه جدیدی نشان میدهد که تصور مردم از «سالمندی» خود پیری است و افراد میانسال و سالمندان معتقدند که سالمندی دیرتر از همسالان دهههای قبل شروع میشود.
این مطالعه حول این سوال میچرخد که "در چه سنی فردی را پیر توصیف می کنید؟"
به گزارش ایتنا، محققان در 22 آوریل در مجله Psychology and Aging گزارش دادند که دههها پیش، افرادی که در سال 1911 متولد شده بودند، زمانی که این سوال از آنها در سن 65 سالگی پرسیده شد، شروع پیری را در 71 سالگی تعیین کردند.
اما محققان دریافتند افرادی که در سال 1956 متولد شدهاند، وقتی از سن 65 سالگی پرسیده می شود، شروع پیری را از 74 سالگی شروع میدانستند.
مارکوس وتشتاین، محقق و روانشناس دانشگاه هومبولت در برلین گفت:« مشخص نیست که چرا مردم این روزها تاریخ دیرتری را برای شروع سالمندی تعیین میکنند. امید به زندگی افزایش یافته است، که ممکن است به شروع دیرتر سالمندی کمک کند. همچنین برخی از جنبههای سلامتی در طول زمان بهبود یافتهاند، به طوری که افراد در سن خاصی که در گذشته پیر محسوب میشدند، امروزه دیگر مسن تلقی نمیشوند.»
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از 14000 شرکتکننده در مطالعه پیری آلمان را بررسی کردند که شامل افرادی است که بین سالهای 1911 تا 1974 در آنجا متولد شدهاند. شرکتکنندگان در طول 25 سال هشت بار به نظرسنجیها پاسخ دادند و یک سوال به طور خاص سنی را مطرح کرد که در آن فردی میتوان پیر در نظر گرفت.
نتایج نشان میدهد افرادی که زودتر به دنیا میآیند، نسبت به افرادی که دیرتر به دنیا میآیند، تمایل به پیری زودتر دارند. با این حال، محققان دریافتند که روند به سمت شروع دیرتر پیری در سالهای اخیر کند شده است.
وتشتاین خاطرنشان کرد: «روند به تعویق انداختن سالمندی خطی نیست و ممکن است لزوماً در آینده ادامه پیدا نکند.»
این مطالعه همچنین در نظر گرفت که چگونه درک افراد از سالمندی با افزایش سن تغییر میکند. محققان دریافتند با افزایش سن، افراد تمایل داشتند تا شروع سالمندی را دورتر تصور کنند.
در سن 64 سالگی، میانگین شرکتکنندهها میگویند که سن از حدود 75 سالگی شروع شده است. اما در سن 74 سالگی، آنها میگویند که سن به 77 سالگی نزدیکتر شده است. نتایج نشان می دهد که به طور متوسط شروع درک سالمندی به ازای هر چهار تا پنج سال پیری واقعی حدود یک سال افزایش می یابد.
وتشتاین گفت:« معلوم نیست که روند به تعویق انداختن سالمندی تا چه اندازه منعکسکننده گرایش به دیدگاههای مثبتتر در مورد افراد مسنتر و پیری است، یا بهتر بگوییم برعکس - شاید شروع سالمندی به تعویق افتاده است زیرا افراد، سالخوردگی را حالتی نامطلوب میدانند.»
جنسیت و وضعیت سلامتی نیز به نظر میرسد که تصور فرد از سالمندی را شکل میدهد. زنان به طور متوسط دو سال دیرتر از مردان شروع به سالمندی میکنند که این تفاوت در طول زمان افزایش یافته است.
نتایج نشان میدهد، افرادی که احساس تنهایی بیشتری میکنند یا از سلامتی بدتری برخوردارند، تمایل دارند بگویند پیری زودتر از افرادی که احساس تنهایی کمتری دارند و سلامت بهتری دارند، آغاز میشود.