۰
plusresetminus
پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۳:۴۳

تحقیقات جدید در مورد سیارک‌های دیدیموس و دیمورفوس: توده‌هایی سنگی از یک سیارک والد

ایتنا - محققان معتقدند دیدیموس احتمالاً در ابتدا در کمربند سیارکی اصلی منظومه شمسی (بین مریخ و مشتری) شکل گرفته و سپس به بخش داخلی منظومه شمسی منتقل شده است.
تحقیقات جدید در مورد سیارک‌های دیدیموس و دیمورفوس: توده‌هایی سنگی از یک سیارک والد

تحلیل تصاویر فضاپیمای دارت ناسا نشان می‌دهد دو جرم آسمانی نزدیک به زمین به نام‌های دیدیموس و دیمورفوس، سیارک‌هایی با ساختار پیچیده و شباهت‌های کلیدی هستند که از بقایای یک «سیارک والد» تشکیل شده‌اند.

تصاویر ثبت شده توسط دارت قبل از برخورد با دیمورفوس در سال ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که دیدیموس حدود ۱۲.۵ میلیون سال پیش و دیمورفوس حدود ۳۰۰ هزار سال پیش شکل گرفته‌اند.

ماموریت دارت به عنوان یک «ماموریت اثبات اصل» توسط ناسا، با موفقیت نشان داد که می‌توان با استفاده از نیروی جنبشی، مسیر یک سیارک بالقوه خطرناک برای زمین را تغییر داد.

دارت در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ با سرعت تقریباً ۲۲۵۳۰ کیلومتر در ساعت و در فاصله حدود ۱۱ میلیون کیلومتری از زمین به دیمورفوس برخورد کرد و با موفقیت مسیر آن را تغییر داد. این برخورد همچنین شکل دیمورفوس را کمی تغییر داد.

محققان معتقدند دیدیموس احتمالاً در ابتدا در کمربند سیارکی اصلی منظومه شمسی (بین مریخ و مشتری) شکل گرفته و سپس به بخش داخلی منظومه شمسی منتقل شده است. بررسی بزرگترین تخته سنگ‌های روی دیدیموس و دیمورفوس نیز تایید می‌کند که هر دو سیارک از قطعات سنگی یک سیارک والد تشکیل شده‌اند.

دیدیموس با قطر حدود ۷۸۰ متر و دیمورفوس با عرض تقریبی ۱۷۰ متر، هر دو سیارک‌هایی سنگی هستند که تحت تأثیر نیروی گرانش به هم پیوسته‌اند.

در حال حاضر، دیدیموس و دیمورفوس هیچ خطری برای زمین ندارند.
کد مطلب: 80081
نام شما
آدرس ايميل شما

مهمترين اقدام برای پيشگیری از تکرار امثال کوروش کمپانی؟
اصلاح قوانين
برخورد قاطع
اصلاح گمرکات
آزاد کردن بازار
آگاه سازی مردم
هيچکدام