۰
plusresetminus
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۰

نظر دانشمندان درباره موج پیری در ۴۴ و ۶۰ سالگی

مردم فکر می‌کنند پیری فرایندی تدریجی است، اما اکنون دانشمندان کشف کرده‌اند که «امواج» [تغییرات ناگهانی] در مقاطع خاصی از زندگی فرد پدیدار می‌شوند.
نظر دانشمندان درباره موج پیری در ۴۴ و ۶۰ سالگی

یک بررسی جدید در بخش ژنتیک دانشگاه استنفورد تغییرات بیومکانیکی [فیزیکی و ساختاری] را شناسایی کرده است که در سن ۴۴ سالگی و سپس دوباره در سن ۶۰ سالگی رخ می‌دهند.

دکتر مایکل اسنایدر، نویسنده ارشد این مقاله و استاد ژنتیک، روز سه‌شنبه به ایندیپندنت گفت: «ما همه این افراد با سنین مختلف را داشتیم و می‌خواستیم ببینیم آیا زمانی هست که در آن نسبت به سایر زمان‌ها، تغییرات بیشتری رخ دهد؟»

اسنایدر و تیمش یک گروه متنوع متشکل از ۱۰۸ کالیفرنیایی بین ۲۵ تا ۷۵ سال را به مدت حدود دو سال پایش کردند و هر سه تا شش ماه، نمونه‌های خون، مدفوع، پوست، دهان و بینی جمع‌آوری کردند.

پژوهشگران تغییرات بیش از ۱۰۰ هزار مولکول و میکروب را با آزمایش‌های بالینی، بررسی سلامت روده و آزمایش‌ها‌ی دیگر ردیابی کردند.

دانشمندان در حدود ۴۷ نمونه از هر شرکت‌کننده، تغییرات مولکولی در انعطاف‌پذیری و قدرت پوست و عضلات، توانایی تجزیه و هضم کافئین و الکل و تنظیم سیستم ایمنی را بررسی کردند. نتایج میانگین بین افراد مسن‌تر و جوان‌تر مقایسه شد.

دانشمندان گفتند که ۸۱ درصد از مولکول‌ها در دست‌کم یکی از دو موج سنی تغییر کردند.

دکتر اسنایدر گفت که پیش‌تر معلوم شده بود که در دهه ۶۰ زندگی خطرات متوجه سلامتی افزایش می‌یابد و سیستم ایمنی ضعیف‌تر می‌شود.

او به ایندیپندنت گفت: «اما رخ دادن چنین چیزی در دهه ۴۰، دست‌کم در زمان بررسی اولیه نتایج یک شگفتی بود. البته ــ‌با درک و شناخت کنونی که به دست آمده‌ــ می‌توان گفت‌ این منطقی است.»

پژوهشگران مشاهده کردند که برای افراد در دهه ۴۰، تغییر در پوست و توده عضلانی و افزایش خطر بیماری قلبی-عروقی، تغییر در چربی و متابولیسم کافئین و الکل رخ می‌دهد. برای کسانی که در دهه ۶۰ زندگی بودند، کاهش عملکرد کلیه، تغییر در سوخت‌وساز کربوهیدرات و تغییرات بیشتر در پوست و توده عضلانی مشاهده شد.

اسنایدر گفت: «فکر می‌کنم واضح‌ترین توضیح، کاهش فعالیت و سبک تغذیه‌ در زندگی است. خب، ما می‌دانیم که طول عمر حدود ۱۶ درصد ژنتیکی است و بقیه آن باید به محیط و سبک زندگی مربوط باشد.»

او ادامه داد: «از این رو حدس من این است که بخشی از آنچه تاثیرش را بر آن‌ها نشان داده، کمبود فعالیت است... ما قطعا می‌توانیم بهتر غذا بخوریم. حدس من این است که تغذیه و ورزش برخی از عوامل کلیدی در دهه ۴۰ زندگی شما هستند».

این استاد که به عنوان بخشی از تحقیقاتش روی داده‌های شخصی‌ نیز کار کرده است، می‌گوید به تمرین‌های قدرتی که کمک می‌کنند هورمون‌های ارزشمندی تولید شوند که تولید انرژی را افزایش می‌دهد، به‌شدت باور دارد.

اسنایدر همچنین توصیه کرد که افراد آب بیشتری بنوشند تا از کاهش عملکرد کلیه جلوگیری کنند و کسانی هم که در معرض خطر بالای بیماری قلبی‌ــ‌عروقی قرار دارند، داروی استاتین مصرف کنند.

او گفت: «یک راه برای فکر کردن به این مثل ماشین شما است. ماشین شما با گذر زمان قدیمی‌تر می‌شود. ما قطعا این را می‌بینیم و آن را تشخیص می‌دهیم. اما برخی چیزها به مرور زمان فرسوده می‌شوند. می‌دانید، بعد از حدود پنج تا شش سال، باید لاستیک‌هایتان را عوض کنید.»

اسنایدر که موسس شرکت «جنویری ای‌آی» (January AI) است، شرکتی که سطح قند خون را پایش می‌کند، می‌گوید این مشکلات می‌توانند با دسترسی به داده‌های بزرگ حل شوند.

او گفت: «ما در جهانی زندگی می‌کنیم که اکنون می‌توانید بسیاری از این چیزها را در سطح شخصی پایش کنید و از این رو فکر می‌کنم رفتارتان را تغییر دهید تا بتوانید سلامتی‌تان را بهبود ببخشید‌ــ کنترل بیشتری روی سلامت خود داشته باشید».
کد مطلب: 80751
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ