۰
plusresetminus
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۰

مصرف گوشت قرمز را برای حفظ سلامت مغز به سه بار در هفته محدود کنید

بر اساس یک مطالعه جدید، کاهش مصرف گوشت قرمز می‌تواند آثار مثبت بسیاری داشته باشد، از جمله بهبود سلامت قلب، کمک به محیط‌زیست و حتی شاید تقویت سلامت شناختی در بلندمدت.
مصرف گوشت قرمز را برای حفظ سلامت مغز به سه بار در هفته محدود کنید

طبق این مطالعه‌‌ که روز چهارشنبه در مجله «عصب‌شناسی» (Neurology) منتشر شد، افرادی که روزانه یک‌چهار‌م وعده یا بیشتر از گوشت‌ قرمزهای فراوری‌شده مانند کالباس، بیکن یا هات‌داگ استفاده می‌کنند، نسبت به کسانی که کمتر از یک‌دهم وعده در روز از این نوع گوشت‌ها می‌خورند، ۱۳ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند.

منظور از یک وعده، حدود ۸۵ گرم گوشت قرمز است.

به گزارش سی‌ان‌ان‌، پژوهشگران همچنین دریافتند که مصرف یک وعده اضافی روزانه از گوشت‌ قرمزهای فراوری‌شده به طور میانگین با ۱.۶ سال تسریع در روند پیری مغز مرتبط است.

البته این مطالعه به روش مشاهده‌ای انجام شد؛ یعنی محققان نمی‌توانند به طور قطع بگویند که گوشت‌ قرمزهای فراوری‌شده قرمز باعث زوال عقل می‌شوند و فقط نشان‌دهنده ارتباط بین این دو است، اما بررسی این ارتباط همچنان ادامه خواهد داشت. دکتر دنیل وانگ، استادیار دانشکده تغذیه هاروارد و یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح داد: «برای بررسی مواردی مانند زوال عقل که طی چند دهه و به‌تدریج ایجاد می‌شوند، به مطالعات گروهی بزرگ و بلندمدت نیاز است. ما همچنان در حال کنار هم قرار دادن قطعات مختلف این پازلیم تا سازوکارهای ایجادکننده زوال عقل و افت شناختی را بهتر بشناسیم.»
 

چرا مصرف گوشت قرمز بر مغز تاثیر می‌گذارد؟


دکتر مینگ‌یانگ سونگ، استاد‌یار همه‌گیری‌شناسی بالینی و تغذیه هاروارد، که در این تحقیق جدید شرکت نداشت، می‌گوید: «اگرچه ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و زوال سلامت شناختی به‌طور کامل مطالعه نشده است، پژوهشگران دریافته‌اند میان مصرف آن با بسیاری مشکلات سلامتی دیگر از جمله بیماری‌های قلبی‌متابولیک، سرطان‌ها و مرگ زودرس، ارتباطاتی وجود دارد و مصرف گوشت قرمز فراوری‌شده به طور خاص، به دلیل نمک زیاد، آهن هم (heme iron) و افزودنی‌های مضر فرایند فراوری، قوی‌ترین ارتباط را نشان می‌دهد.»

او اضافه کرد: «پاسخ التهابی و اختلالات متابولیک (مانند مقاومت به انسولین) مرتبط با مصرف بالای گوشت قرمز نیز ممکن است در این خصوص نقش ایفا کند.»

محققان در این مطالعه، داده‌های بیش از ۱۳۳ هزار نفر با میانگین سنی ۴۹ سال را که از دو مطالعه بزرگ سلامت پرستاران (Nurses’ Health Study) و مطالعات پیگیری متخصصان سلامت (Health Professionals Follow-Up Study) به دست آمده بود، بررسی کردند. این داده‌ها اطلاعات سلامتی شرکت‌کنندگان با جزئیات بودند که طی دوره زمانی طولانی گردآوری و تا چهار سال به‌روزرسانی شده‌ بودند. بیش از ۱۱ هزار شرکت‌کننده در این مطالعه طی بازه زمانی ۴۳ ساله، به زوال عقل مبتلا شدند. 

سونگ درباره دلایلی که باعث می‌شود مصرف گوشت قرمز بر سلامت شناختی تاثیر منفی بگذارد، می‌گوید: «گوشت قرمز مقدار زیادی چربی اشباع دارد و هنگام تجزیه آن هم یک ترکیب آلی مرتبط با بیماری‌های قلبی تولید می‌شود. ترکیب این دو مورد می‌تواند به سیستم عصبی آسیب برساند و باعث تشدید زوال شناختی شود.»

از طرفی، گوشت‌های فراوری‌شده مقدار زیادی موادی مانند نیتریت‌ها، ترکیبات ان‌ــ‌‌نیتروز(‌N-nitroso‌) و سدیم دارند که خطرات بیشتری برای زوال شناختی ایجاد می‌کنند.

نیتریت‌ها مواد مضری‌اند که معمولا در فرایند خشک کردن گوشت‌ها استفاده می‌شوند. ترکیبات ان‌‌ــ‌نیتروزو نیز در گوشت‌های فراوری‌شده یافت می‌شوند و با خطر سرطان ارتباط دارند.
 

متخصصان می‌گویند مصرف گوشت را محدود کنید


طبق نتایج این مطالعه، کاهش مصرف گوشت قرمز در حفاظت از سلامتی بلند‌مدت نقش مهمی دارد و محققان می‌گویند جایگزین کردن گوشت قرمز با منابع پروتئینی گیاهی مانند مغزها و حبوبات، کاهش ۱۹ درصدی خطر زوال عقل را به همراه دارد و روند پیری شناختی را ۱.۳۷ سال کاهش می‌دهد. 

موسسه تحقیقات سرطان آمریکا توصیه می‌کند مصرف گوشت قرمز را به سه بار در هفته محدود کنید و در صورت امکان از مصرف گوشت قرمز‌های فر‌اوری‌شده بپرهیزید. 

اگر می‌خواهید مصرف گوشت را کاهش دهید و به شیوه‌ای مغذی‌تر غذا بخورید، شاید وقت آن رسیده باشد که رژیم مدیترانه‌ای را بررسی کنید. البته این رژیم بیشتر یک سبک زندگی است تا رژیمی محدودکننده و بر مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات، روغن زیتون، مغزها، دانه‌ها و گاهی اوقات ماهی تاکید دارد و لزوم ارتباطات اجتماعی و فعالیت بدنی را نیز خاطرنشان می‌کند.
کد مطلب: 82811
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ