۰
plusresetminus
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۲۳
در پرونده دولت ایالات متحده؛

رئیس محصول چت‌جی‌پی‌تی علیه گوگل شهادت خواهد داد

نیک ترلی (Nick Turley)، رئیس محصول چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT)، به عنوان شاهد در پرونده ضد انحصار علیه گوگل برای اظهار شهادت دعوت شده است.
رئیس محصول چت‌جی‌پی‌تی علیه گوگل شهادت خواهد داد

دولت ایالات متحده در تلاش است تا ثابت کند که رقبای گوگل با موانع جدی برای ورود به بازار مواجه‌ هستند. به همین منظور، نیک ترلی (Nick Turley)، رئیس محصول چت‌جی‌پی‌تی (ChatGPT)، به عنوان شاهد در پرونده ضد انحصار علیه این غول فناوری برای اظهار شهادت دعوت شده است.

این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که در حکمی تاریخی در ماه اوت گذشته، دادگاه اعلام کرد که گوگل در حوزه جستجو انحصار دارد. اگرچه گوگل به این تصمیم اعتراض کرده است، وزارت دادگستری اکنون خواستار تعیین مجازات‌هایی  از جمله احتمال فروش مرورگر کروم یا ممنوعیت ۱۰ ساله در عرضه هر نوع محصول مرورگری برای این شرکت است،. 

برای تقویت پرونده، وزارت دادگستری از رقبای مختلف گوگل مانند اوپن‌ای‌آی (OpenAI)، مایکروسافت (Microsoft) و پره‌پلکستی (Perplexity) دعوت کرده است تا برخی از مدیران خاص، از جمله دیمیتری شولنکو (Dmitry Shevelenko)، مدیر ارشد کسب‌وکار پره‌پلکستی، شهادت دهند.

هنوز مشخص نیست که آیا شولنکو این کار را انجام خواهد داد یا خیر. بر اساس اسناد قانونی اخیر، نیک ترلی به عنوان شاهد وزارت دادگستری معرفی شده است و وکلای گوگل در یک سند قانونی تاریخ ۱۶ ژانویه نوشتند: «آقای ترلی شاهدی است که توسط شاکیان انتخاب شده است تا به نمایندگی از اوپن‌ای‌آی شهادت دهد.»

 

زمان دقیق شهادت ترلی هنوز مشخص نیست، اما انتظار می‌رود که او درباره «رابطه هوش مصنوعی تولیدی با نقاط دسترسی جستجو، توزیع، موانع ورود و گسترش و اشتراک داده‌ها» مورد سؤال قرار گیرد. وزارت دادگستری از اصطلاح «نقاط دسترسی جستجو» برای اشاره به محصولاتی مانند گوگل کروم استفاده می‌کند که کاربران برای جستجوی وب از آنها بهره می‌برند. همچنین قابل ذکر است که چت‌جی‌پی‌تی در اکتبر ۲۰۲۴ مرورگر جستجوی هوش مصنوعی خود را راه‌اندازی کرد.

در حالی که گوگل برای آماده‌سازی ترلی درخواست مدارکی مرتبط با این پرونده را از اوپن‌ای‌آی کرده است، دو شرکت در مورد میزان مدارکی که باید ارائه شود دچار اختلاف شده‌اند. در یک سند قانونی دیگر، گوگل انتقاد کرده که اوپن‌ای‌آی «مدارک بسیار کمی» تولید کرده است. وکلای اوپن‌ای‌آی نیز پاسخ داده‌اند که درخواست‌های گوگل به نظر می‌رسد «اسب تروایی» برای آزار مدیران این شرکت طراحی شده باشد.

اوپن‌ای‌آی موافقت کرده تا برخی مدارک مربوط به استراتژی محصولات هوش مصنوعی خود و همکاری با مایکروسافت را ارائه دهد. اما گوگل می‌گوید که به مدارک بیشتری از مدیران دیگر نیاز دارد و تأکید می‌کند که تکیه بر ترلی «به ضرر گوگل خواهد بود» چراکه او شاهدی «انتخاب‌شده» توسط دولت ایالات متحده است.

به نظر می‌رسد دو طرف در بن‌بست قرار دارند و اوپن‌ای‌آی درخواست کرده تا دادگاه دامنه کامل مدارک خواسته‌شده توسط گوگل را رد کند. همچنین، اوپن‌ای‌آی و گوگل به درخواست‌های اظهارنظر پاسخ ندادند و وزارت دادگستری نیز از اظهارنظر خودداری کرد.
کد مطلب: 82822
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ